­ Zesde plaats voor Junioren op EK springen - KNHS

Zesde plaats voor Junioren op EK springen

Geplaatst op 11 augustus 2017 in Springen

Het team van de Nederlandse Junioren is op de zesde plaats geëindigd op het Europees kampioenschap in Samorin. Het goud ging naar de sterk rijdende Italianen. Individueel staat Rowen van de Mheen er met een tweede plaats zeer goed voor.

De ruiters van bondscoach Luc Steeghs kregen twee serieuze manches te overwinnen vandaag op het fraaie complex van Samorin. Tom Schellekens opende met zijn Dena Sienne voor Nederland en reed twee goede manches met beide malen één springfout. Lars Kersten kreeg met H-Casino twee keer acht strafpunten bijgeschreven. Sven Peters kwam met Chanel in de eerste manche mooi door met maar één springfout, maar liep in de tweede manche ook tegen 8 strafpunten aan. Als vierde man van het team deed Rowen van de Mheen het zeer goed met twee foutloze manches. Alleen twee Italianen wisten ook twee maal foutloos te blijven.
Nederland kwam uiteindelijk op een totaal van 20 strafpunten en een zesde plaats. Individueel staat Rowen van de Mheen knap tweede. Tom Schellekens zich op plaats 29 ook nog net bij de beste 30 deelnemers gereden die zondag in de finale mogen starten.

De Italianen reden vandaag zeer sterk en wonnen eigenlijk onbedreigd het goud, zilver ging naar Groot Brittannië. Duitsland en Frankrijk moesten in een barrage uitmaken wie het brons kreeg omgehangen, waarbij de Duitsers aan het langste eind trokken.

Uitslag EK Junioren Springen landenwedstrijd:
1. Italië, 4 strafpunten
2. Groot Brittannië, 6 strafpunten
3. Duitsland, 14 strafpunten
6. Nederland, 20 strafpunten
Tom Schellekens (Esbeek) - Dena-Sienne (4 +4)
Lars Kersten (Egchel) - H-Cassino (8 + 8)
Sven Peters (Enschede) – Channel (4 + 8)
Rowen van de Mheen  (Hoevelaken) - Q-Verdi (0 +0)

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Rowen van de Mheen door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF