­ 250 dagen tot FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam 2019 - KNHS

250 dagen tot FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam 2019

Geplaatst op 12 december 2018 in Dressuur & Para , Springen

Vandaag over precies 250 dagen starten in het Kralingse Bos in Rotterdam de FEI Europese Kampioenschappen 2019 Springen, Dressuur en Para-dressuur.

Het programma voor deze kampioenschappen is op hoofdlijnen gereed, de officials voor de verschillende disciplines zijn vastgelegd en de speciale EK-website www.rotterdam2019.com is woensdag 12 december 2018 live gegaan. Intussen gaan de voorbereidingen verder en wordt met de partners hard gewerkt om in het nieuwe jaar het side events programma van start te laten gaan dat in het nieuwe jaar voor iedereen duidelijk gaat maken dat het EK er aan komt. "Deze FEI Europese Kampioenschappen worden het grootste internationale hippische evenement dat we ooit in Rotterdam georganiseerd hebben en zijn na de Wereldruiterspelen van 1994 zelfs het grootste hippische evenement in Nederland." zegt Fred Rozendaal, algemeen directeur van de FEI Europese Kampioenschappen. "Een flinke klus maar we liggen mooi op schema! Binnenkort start ook de kaartverkoop en gaat de stad Rotterdam merken dat de FEI Europese Kampioenschappen eraan komen middels vele activiteiten voor Rotterdammers en bezoekers van de stad."

Programma
Als eerste staat de dressuur op het programma van de FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019. Op maandag 19 augustus en dinsdag 20 augustus rijden de landenteams en individuele deelnemers hun Grand Prix proef. Deze rubriek bepaalt de uitslag van de landenwedstrijd. De beste 30 individuele combinaties gaan door naar de Grand Prix Special op donderdagavond 22 augustus. Daarvan gaan de beste 15 combinaties door naar de Grand Prix Kür op Muziek op zaterdagmiddag. 
Op woensdag 21 augustus starten de springruiters met een individueel jachtparcours dat meetelt voor het individuele én teamklassement. Op donderdag en barst ook de strijd om de teammedailles los met de teamhuldiging op vrijdag. Op zondag is de finale voor de 25 beste springcombinaties om de individuele Europese titel.
Alle spring- en dressuurrubrieken vinden plaats in de Rotterdampiste op het hoofdterrein in het Kralingse Bos.
De Para-Dressuur deelnemers komen in actie in de InterChempiste. Voor hen begint het FEI Europese Kampioenschap op woensdag 21 augustus. Op woensdag en donderdag staan de individuele rubrieken voor de vijf grades op het programma en op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus de teamstrijd. Op zaterdag is de team Kür op Muziek en op de slotdag de individuele Kür op Muziek. Hier komen van alle vijf grades de beste acht combinaties aan start.

Officials
Alle officials zijn bekend en zij kijken uit naar het internationale topsportevenement in het Kralingse Bos. Mariette Sanders (NED) is voorzitter van het 7-koppige jurykorps van de dressuur. De overige juryleden zijn Evi Eisenhardt (DLD), Isabelle Judet (FRA), Susanne Baarup (DEN), Janet Foy (USA), Clive Halsall (GBR) en Irina Maknami (RUS). Gothilff Riexinger is technisch gedelegeerde voor de FEI bij de dressuur.
Bij het springen bestaat de jury uit voorzitter Sven Holmberg (ZWE), Maria Fernanda Cuervo Muniz (ES), Joachim Geilfus (DLD), Laura van der Graaf (NED), Willem Luiten (NED) en Netty Thijsse - van Zanten. Parcoursbouwer is Louis Konickx en FEI technisch gedelegeerde is Alan Wade.
Het Para-Dressuur jurykorps bestaat uit voorzitter Jeannette Wolfs (NED), Elke Ebert (DLD), Sarah Rodger (GBR), Myhre Kjell (NOR) en Katherine Lucheschi (ITA). Marco Orsini is de FEI technisch gedelegeerde bij de Para-dressuur.

www.rotterdam2019.com voor nieuws & praktische informatie
Om alle bezoekers, deelnemers en geïnteresseerden voor, tijdens en na het evenement op de hoogte te houden van alle ins en outs van dit unieke paardensport evenement en het omvangrijke programma van side events is vandaag de EK-website gelanceerd met URL www.rotterdam2019.com. Via deze website start binnenkort ook de kaartverkoop en is een uitgebreid aanbod van hospitality & sponsoring mogelijkheden te vinden. 

De FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-dressuur zijn ook te volgen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en YouTube. De officiële event hashtags zijn #ECRotterdam2019 en #FEIEuros2019

Bron: EK Rotterdam 2019

Foto: Arnd.nl

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid