­ Aan de slag met Cross Challenge! - KNHS

Aan de slag met Cross Challenge!

Geplaatst op 13 juli 2018

Tijdens het CHIO Rotterdam is de gloednieuwe instructeurshandleiding Cross Challenge gepresenteerd aan een groep enthousiaste FNRS-ondernemers. Dit betekent dat alle sportaanbieders nu aan de slag kunnen met Cross Challenge. In de instructeurshandleiding staat hoe Cross Challenge ingezet kan worden op een ruitersportcentrum en zijn er voorbeelden van lessen uitgewerkt.

Cross Challenge is een nieuwe, stoere sportvorm waarbij paardrijden wordt gecombineerd met een andere stoere sport. Cross Challenge is een initiatief van KNHS Zuid-Holland en is in samenwerking met KNHS Nederland verder ontwikkeld. Het doel van Cross Challenge is om meer jongens te enthousiasmeren voor de paardensport. In 2017 is Cross Challenge als pilot van start gegaan bij drie FNRS-maneges in Zuid-Holland, te weten de Rotterdamsche Manège, Manege Filip Dros Barendrecht en Manege Hippisch Centrum Nootdorp. Na een succesvolle introductie is het nu tijd om Cross Challenge uit te rollen naar de rest van het land.

Bij Cross Challenge staan outdoor, conditie en paardrijden centraal. Naast de stoere vormen van paardrijden, zoals TREC en springen, doen de deelnemers ook nog een andere intensieve sport, bijvoorbeeld bootcamp, mountainbiken of zelfs schieten. Cross Challenge zit vol uitdagingen! Het idee om sporten te combineren is voortgekomen uit de moderne vijfkamp op de Olympische Spelen.

Om sportaanbieders op weg te helpen is er een instructeurshandleiding ontwikkeld. In deze handleiding staat beschreven op welke verschillende manieren Cross Challenge geïmplementeerd kan worden op FNRS- ruitersportcentra of bij KNHS-verenigingen. Tevens zijn er een aantal voorbeelden van lessen uitgewerkt.  Ben je nieuwsgierig geworden en denk je dat Cross Challenge iets toe kan voegen aan jouw sportaanbod? 

De handleiding voor sportaanbieders is te downloaden via Mijn KNHS > Mijn Werkmap.

Categorie: cross challenge

Ander Nieuws

  • Veel ruiters in de ban van Cross Challenge na geslaagde wedstrijd
    Veel ruiters in de ban van Cross Challenge na geslaagde wedstrijd
  • Doe mee aan de Cross Challenge wedstrijd op 27 mei
    Doe mee aan de Cross Challenge wedstrijd op 27 mei
  • Cross Challenge: Uitdagende paardensport voor stoere jongens
    Cross Challenge: Uitdagende paardensport voor stoere jongens