­ Aangespannen Hippiade kampioenen gehuldigd in Lunteren - KNHS

Aangespannen Hippiade kampioenen gehuldigd in Lunteren

Geplaatst op 19 augustus 2018 in Aangespannen sport

Bij De Nieuwe Heuvel in Lunteren zijn zaterdag 18 augustus diverse KNHS Kampioenschappen (Hippiade kampioenschappen) voor de Aangespannen Sport verreden. Bij de tuigpaarden werden drie kampioenen gehuldigd, bij de Hackneys vier.

Het kampioenschap ereklasse had een sterke bezetting en tegen de KWPN-hengst Fantijn (v. Patijn) was niemand opgewassen. Linda Boelens en Fantijn van haar partner Lammert Tel vormen vanaf begin dit jaar een combinatie en dat klikte direct. Na de vele overwinningen en het Regionale Ereklasse Kampioenschap Noord is dit weer een eervol resultaat. Cor van Dijk en Elegant (v. Waldemar) werden tweede. De derde plaats voor Emerson met Niek Alting.
Boelens vertelt enthousiast over de kwaliteiten van Fantijn. “Fantijn is een goedgekeurde hengst, maar we hebben hem als sportpaard gekocht. Afgelopen winter overleed Wervelwind, het concourspaard van Lammert plotseling, en toen zijn we op zoek gegaan naar een vervanger. Dat werd Fantijn en we zijn super blij met hem. Het is een enorm atletisch paard en gedurende het seizoen gaat het ook steeds beter. Als hij in vorm is, dan zie je hem gewoon opstijgen.”

De damesrubriek werd gewonnen door Manon Veerman met de Manno-zoon Emerson. "Hij liep een ongedwongen wedstrijd en eigenlijk werd deze combinatie door niemand bedreigd", aldus  jurylid Joop van Wessel. Pien Jansen won het zilver met Wildrose F (v. Manno). Het brons was voor Fleur Koppes en Van Oranje (v. Blokland Shales).

Bij de tweespanrubriek ging de titel naar Freek Saris met het prachtige span Anton en Heraut. ”Het span van Saris was de afgetekende winnaar. De paarden bleven mooi bij elkaar, hebben een mooi front, gingen er ongedwongen over en vormen een mooie eenheid.” Gerard van der Meulen mocht het span Gentenaar en Wapenaar als tweede opstellen. De derde plek was voor het Engelse span Incognito en Gerran met Sebastiaan Ardesch. 

Uitslagen Hippiade Aangespannen Sport
Kampioenen Tuigpaarden
Ereklasse
Linda Boelens – Fantijn

Damesklasse
Manon Veerman – Emerson

Tweespannen
Freek Saris – Anton en Heraut

Kampioenen Hackneys
Ereklasse
Lambertus Huckriede – Noddyvyse Magic Moment

Damesklasse
Els d’Achard van Enschut – Heartland He’s Never Too Late

Dekhengsten kleine maat
Anneke Huckriede – Brookfield My Way

Dekhengsten Grote maat
Demi van Nispen – Magic Eclipse Flash Dance

Foto Linda Boelens met Fatijn door Anouk Kemkes

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2019!
    Alle nationale kampioenen van 2019!
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN