­ Aken 2018: Nederlands vierspanteam neemt de leiding - KNHS

Aken 2018: Nederlands vierspanteam neemt de leiding

Geplaatst op 19 juli 2018 in Mennen & para

Het Nederlandse vierspanteam bestaande uit IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde heeft na de dressuur bij het CHIO Aken de leiding genomen in het landenklassement. IJsbrand Chardon bezet in het individuele klassement de vierde plaats, Bram Chardon staat zevende en Koos de Ronde negende.

Bij zomerse temperaturen betraden de vierspanrijders vandaag het menstadion in Aken, waar de in grote getale aanwezige toeschouwers konden genieten van uitstekende dressuurproeven. Op de woensdag waren de menners ook al in actie gekomen, maar die wedstrijd telde niet mee voor het klassement.

Met flair
Bram Chardon zette vanmorgen een mooie proef neer: “Bram reed een proef met flair,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Het was weer een mooi blok en Bram reed nog beter dan gisteren. Hij had meer punten mogen hebben.”

IJsbrand Chardon was goed op weg om zijn resultaat van woensdag te verbeteren en de tweede plaats had er zeker in gezeten, maar het linkerachterpaard gooide tijdens de laatste twee onderdelen roet in het eten waardoor Chardon uiteindelijke vierde werd. Koos de Ronde zorgde vandaag voor het wegstreepresultaat.

Top drie
Regerend Wereldkampioen Boyd Exell reed evenals gisteren een fenomenale proef en gaat met een voorsprong van ruim zes punten op de als tweede geplaatste Benjamin Aillaud uit Frankrijk aan de leiding in het individuele klassement, waarin de Amerikaan Chester Weber de derde plaats bezet.

Morgen komen de vierspanrijders vanaf 11.00 uur in actie in de Speel uw Spel wedstrijd, die niet meetelt voor de klassementen.

Stand landenklassement mennen na de dressuur:
1. Nederland 88,49
2. Duitsland 94,68
3. Frankrijk 95,68
4. België 96,57

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto IJsbrand Chardon door Hippofoto/ Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • IJsbrand en Bram Chardon samen op podium WB-finale
    IJsbrand en Bram Chardon samen op podium WB-finale
  • Familie Chardon doet goede zaken bij start WB-finale
    Familie Chardon doet goede zaken bij start WB-finale
  • Bram Chardon hoopt op WB-podium samen met zijn vader
    Bram Chardon hoopt op WB-podium samen met zijn vader