­ Alex Tyler-Morris, groom Harrie Smolders, genomineerd voor FEI Award - KNHS

Alex Tyler-Morris, groom Harrie Smolders, genomineerd voor FEI Award

Geplaatst op 07 oktober 2018 in Springen en KNHS

Naast dressuuramazone Esmee Donkers (in de categorie ‘Longines Rising Star) is ook Alex Tyler-Morris genomineerd voor een FEI Award 2018. Alex is weliswaar een Engelsman, maar zijn nominatie heeft zeker een Nederlands tintje. Alex is de vaste groom van springruiter Harrie Smolders en is genomineerd voor de FEI Award 'Best Groom'.

 “Het is zonder twijfel dat hij deze Award gaat winnen,” reageert Harrie Smolders op de nominatie van zijn groom. “Alex is al meer dan tien jaar bij mij in dienst. Hij is zeer loyaal en heel betrouwbaar. Als hij met mijn paarden onderweg is, dan heb ik een heel gerust gevoel. Hij kent de paarden supergoed en heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel. Als hij onderweg is, en hij belt me, dan slaat de schrik mij om het hart, dan is er echt iets aan de hand. Anders hoor ik hem niet. De paarden staan er altijd perfect voor. Dat is zijn leven. We weten wat we aan elkaar hebben en hebben amper woorden nodig. Ik weet dat mijn paarden bij hem in de allerbeste handen zijn.”

In totaal zijn vier ‘helden achter de schermen’ genomineerd, die de FEI Award verdienen vanwege hun uitzonderlijk goede zorg voor de sportpaarden. Naast Alex Tyler-Morris zijn ook grooms Luce Miles uit Nieuw-Zeeland (groom van eventingruiters Jonelle en Tim Price), Lee McKeever uit USA (groom van springruiter McLain Ward) en Steffi Wiegard uit Duitsland (groom van dressuuramazone Isabell Werth) genomineerd voor de FEI Award ‘Best Groom’.

De FEI Awards bestaan sinds 2009 en zijn in het leven geroepen door voormalig FEI-president HRH Prinses Haya. In totaal zijn twintig personen, uit de hele wereld en uit alle FEI-paardensportdisciplines, in vijf verschillende categorieën genomineerd voor de FEI Awards 2018. Naast de ‘Longines Rising Star’ en ‘Best Groom, worden ook titels verdeeld in de categorieën ‘Best Athlete’, ‘Against All Odds’ en ‘FEI Solidarity’. Je kunt tot en met 15 oktober 2018 een online stem uitbrengen. De publieksstemmen tellen voor 50% van de uitslag, de andere helft wordt bepaald door een panel juryleden. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het FEI Awards 2018 Gala by Longines in Manama, Bahrein op 20 november.

Breng HIER je stem uit. Let op: je moet in alle categorieën stemmen.

Foto: Hippofoto.be

Categorie: groom, FEI Award

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023
  • Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 januari 2023
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022