­ Ambitieuze Reece Fokker: ‘Zowel als ruiter en als instructeur ben je nooit uitgeleerd’ - KNHS

Ambitieuze Reece Fokker: ‘Zowel als ruiter en als instructeur ben je nooit uitgeleerd’

Geplaatst op 03 augustus 2018

Dit najaar gaan er verschillende Instructeursopleidingen van start. Ben jij een echt 'paardenmens' en wil je jouw kennis en ervaring overdragen? Dan is de KNHS Instructeursopleiding de juiste keuze. Heb je toch nog twijfels? Laat je dan inspireren door enkele deelnemers die je zijn voorgegaan. Zij vertellen je graag meer over hun motivatie om een Instructeursopleiding te volgen, hun verwachtingen en ambities. De komende tijd lees je hier regelmatig iets hierover op onze website. Deze keer een interview met de ambitieuze dressuuramazone Reece Fokker.

Amazone Reece Fokker is geen onbekende in de dressuurwereld. Op haar 20-jarige leeftijd heeft ze al haar eigen dressuurstal, rijdt ze op Grand-Prix-niveau en neemt ze deel aan U25-wedstrijden. Het behalen van haar KNHS Instructeursdiploma is voor haar dus een logische stap. Ze vertelt: ‘Ik volg momenteel de opleiding Instructeur Wedstrijdsport Dressuur op een locatie in Lisse. Op mijn eigen stal Una R Horses in Wijdewormer geef ik lessen en clinics aan leerlingen op verschillende niveaus en ik vind het belangrijk om daarvoor over de juiste kwalificaties te beschikken. Dressuursport is echt mijn passie en ik vind het leuk om anderen net zo enthousiast te maken voor deze discipline en mijn kennis over te dragen. Door de Instructeursopleiding te volgen hoop ik een nog betere instructeur te worden. Natuurlijk heb ik zelf op hoog niveau al gereden, maar ik wil nog leren hoe ik andere ruiters het beste kan begeleiden aan de hand van de theorie. Ik weet hoe iets aanvoelt op het paard, maar het uitleggen en overbrengen aan anderen, is een vak apart. Wat ik vooral geweldig vind aan het lesgeven is dat je mensen ziet groeien. Ruiters en amazones van alle niveaus zijn voor mij een uitdaging. Samen met plezier naar een doel trainen, daar doe ik het voor. Doelen stellen is voor mij sowieso heel belangrijk. En ik vind het mooi om een combinatie te kunnen helpen om hun doel te behalen. Hoe groot of klein ook. Als ik ga kijken naar mijn eigen doelen dan is dat op sportief gebied het behalen van het U25-kader en als droom voor de toekomst, het senioren kader. Als instructeur is mijn doel om uiteindelijk door te stromen naar het hoogste niveau, de opleiding tot Trainer. Want er is nog genoeg om te leren. Zowel als ruiter en als instructeur ben je nooit uitgeleerd!’

Lees ook:
Eerder vertelde de 20-jarige Noortje Kooter uit Hazerswoude over haar deelname aan de manege-instructeursopleiding en deelde haar ervaringen. ‘De opleiding is een perfecte combinatie van leren in de praktijk aangevuld met instructies van de beste specialisten op hét kenniscentrum van de paardensport, de KNHS.’ Lees hier het artikel met Noortje. 

Willemien Odink uit De Krim is niet alleen fanatiek wedstrijdmenner, maar ook paardenouder die regelmatig op Bixie wedstrijden is te vinden om haar dochters te begeleiden. Om met haar enthousiasme kinderen en beginners een goede start van hun ruitercarrière mee te geven, start ze in oktober met de Instructeursopleiding Basissport Allround. Lees hier het artikel met Willemien

 

INSTRUCTEURSOPLEIDING VERNIEUWD

Een goede instructeur worden gaat gepaard met heel veel ervaring opdoen. Daarom is de KNHS-opleiding tot instructeur vanaf dit jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Waar je voorheen nog kon instromen op niveau 4, moet iedereen vanaf nu weer beginnen bij het begin. Dit wil zeggen dat iedereen die instructeur wil worden begint bij de opleiding Aspirant-instructeur (niveau 2). Wanneer je hiervoor slaagt met een ′7′ voor zowel het rijden van een paard als het lesgeven kan je doorstromen naar de opleiding Instructeur basissport (niveau 3). Als je dan verder wilt groeien en combinaties echt wilt helpen met de wedstrijdsport, kun je doorstromen naar de opleiding Instructeur wedstrijdsport (niveau 4). Ben je na de opleiding Instructeur wedstrijdsport nog niet uitgeleerd, dan kun je verder gaan met de opleiding tot Trainer.

Alle informatie over de KNHS opleiding tot aspirant-instructeur, instructeur-basissport, instructeur wedstrijdsport en trainer en de brochure voor manege instructeur vind je hier.

SCHRIJF JE NU IN!

Ben je enthousiast geworden en wil je je inschrijven voor een opleiding, dan kan dat via Mijn KNHS. Daar zie je precies of er nog plaatsen zijn en wanneer de inschrijving sluit. We hopen dat je we je straks welkom mogen heten en dat jij ons helpt om de paardensport nóg leuker te maken!

Foto: Archief KNHS

Categorie: instructeursopleiding

Ander Nieuws

  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  • Start Instructeursopleidingen dit najaar
    Start Instructeursopleidingen dit najaar