­ Anne Marijn Kok 13e op EK Endurance - KNHS

Anne Marijn Kok 13e op EK Endurance

Geplaatst op 26 juli 2018 in Endurance

Anne Marijn Kok is op een knappe 13e plaats geëindigd bij het EK Endurance voor jeugd. De debutante reed met haar El W Dora een goed afgewogen wedstrijd in het Italiaanse Pisa waar het EK op 26 juli is verreden.

Het EK Endurance voor de jeugd werd verreden over een 120 kilometer lange wedstrijd die was verdeeld in vier lussen. Om zes uur in de ochtend zijn de deelnemers vertrokken. In Italië was het ook warm, maar gelukkig niet zo extreem als in ons eigen land. Dankzij de zorg van alle onmisbare grooms zijn alle Nederlandse paarden zeer goed uit de strijd gekomen.

Bondscoach Jarmila Lakeman vertelt, “Anne Marijn heeft perfect gereden. Ze heeft de wedstrijd mooi opgebouwd en afgesloten met een nette laatste ronde met een gemiddelde van ruim 20 kilometer per uur waardoor ze op een totaal gemiddelde kwam van 18.83 km/uur. Imke Lamsma heeft iets rustiger gereden, maar is inmiddels ook goed gefinisht.”
Imke Lamsa werd uiteindelijk 20e met een gemiddelde snelheid van 15.99 km/uur.
De andere drie Nederlandse deelnemers, Nanke Kramer, Puck van der Lugt en Ijjou Mohamed zijn uit de strijd, daarmee heeft Nederland geen team aan de finish.

Kijk hier voor de website van het EK

Foto's Jarmila Lakeman

Ander Nieuws

  • Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
    Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend
    Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend