­ Balans Hippique: clinics Van der Schaft en Equestic SaddleClip - KNHS

Balans Hippique: clinics Van der Schaft en Equestic SaddleClip

Geplaatst op 22 maart 2018 in Dressuur & Para en KNHS

Het Hippisch Centrum Exloo is zaterdag 24 maart de locatie waarvan vanaf 10.00 uur tal van clinics worden gegeven over hoe je als ruiter op je paard zit en rijdt en naar je paard zou moeten kijken. Rien van der Schaft, bondscoach dressuur, geeft in het middagprogramma van 'Balans Hippique' een clinic met de amazones Judith Pietersen en Kim van der Velden.

Frenk Jespers, dressuurtrainer en lid van de hengstenkeuringscommissie van het Friesch paardenstamboek, zal Rien van der Schaft zeker uitdagen om zijn mening over opleiding, jureren en rijden voor alle toeschouwers duidelijk te maken. Rien van der Schaft geeft in zijn clinic cijfers voor alle onderdelen waaruit een dressuurproef bestaat. Ook een aantal ervaren juryleden, onder wie Grand Prix-jurylid Herman Smit, geven onafhankelijk van elkaar cijfers. Daarnaast kan ook het publiek cijfers geven, waardoor er een interessante discussie zal ontstaan tussen de bondscoach, de ervaren juryleden en het publiek.


Bondscoach Rien van der Schaft (foto door Jacob Melissen)

Equestic SaddleClip
Leon Rutten van Equestic, de nieuwe partner van de KNHS, verzorgt tijdens Balans Hippique ook een clinic waarin hij vertelt over de SaddleClip: de trainingssensor die meet en analyseert wat je traint.

Nog veel meer...
Stephanie Groet vertelt over de biomechanica van het paard, Roos Dyson over houding en zit, Ingrid Hekkert demonstreert de flexchair en Ilse Verbraak laat via echografie de werking zien van de rug- en buikspieren van de ruiter. Cees van Beckhoven zal nieuwe Amerikaanse ontwikkeling Hylofit demonstreren, waardoor alle toeschouwers de hartslag van paard en ruiter synchroon met de beelden ervan kunnen bekijken op hun telefoon.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op: www.BalansHippique.nl.

Bron: KNHS en persbericht Balans Hippique

Categorie: Evenementen

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur, oefenspringen en buitenrit
    NHC oefendressuur, oefenspringen en buitenrit
  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023