­ Bart Bles winnaar Grote Prijs Wierden - KNHS

Bart Bles winnaar Grote Prijs Wierden

Geplaatst op 19 mei 2018 in Springen

Bart Bles won met zijn schimmel Comino de 1.45m tweesterren Grote Prijs van de vierde editie van Outdoor Wierden. Gerben Morsink was op de vierde plaats met Navarone Z (v.Nabab de Reve), waarmee hij zilver won op het NK springen, de tweede Nederlander. Zeventien combinaties plaatsten zich voor de barrage op het terrein van Manege Vossenbos.

Parcoursbouwer Jos Brinkman zag liever een paar ruiters minder in de barrage om de Roelofsen Horse Trucks Prijs, maar had weinig meer tegen het springgeweld in de slotproef in te brengen. “Tegenwoordig zie je wel vaker vijftien tot twintig nullers in een tweesterren Grote Prijs”, weet Bart Bles. “Er zijn een hoop goede ruiters met heel goede paarden.”

De Duitser Hartwig Rohde en de Amerikaan Michael Hughes lagen in pole position, maar daar stak Bart Bles een stokje voor met de imponerende Holsteiner hengst Comino (v.Cassini II). “Te danken aan zijn grote galop, want ja, ik denk ook wel dat ik op het langzaamste paard van allemaal zit. Ik kon een galopsprong weglaten naar de laatste hindernis. Dit paard heeft gewoon heel veel geleerd tijdens vier weken concours rijden in Arezzo. Daar heeft hij zich wat aangepast, geleerd om sneller te lopen. Nu kan ik met stille hand galopperen en denkt hij zelf mee. Als ze dat niet doen, kun je geen kant op of je moet voor een nulrondje gaan en dan word je tiende. Dat is ook geen optie”, vertelt Bles, die in april nog vijfde werd op het NK springen op 1.60m niveau.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Bart Bles en Comino (www.fototrailer.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF