­ Ben Schröder beste Nederlander bij Jumping Zwolle - KNHS

Ben Schröder beste Nederlander bij Jumping Zwolle

Geplaatst op 21 oktober 2018 in Springen

Jumping Zwolle staat internationaal op de kaart! In de afgeladen volle IJsselhallen, waarbij het dringen was om een plekje, gaven de beste springruiters van het evenement op zondagmiddag een ware show weg. De Duitser Marcus Ehning ging er op Firth Of Lorne met de hoofdprijs vandoor in de Roelofsen Horsetrucks 3* Grote Prijs. Ben Schroder was op plaats zes de beste Nederlander.

Jeroen Dubbeldam, ambassadeur van Jumping Zwolle, werd met een tweede plaats beloond door zijn pupil Wilton Porter. Zelf was hij goed op weg met de vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia Van het Neerenbosch, tot ze zich op een hindernis bezeerde aan een hoefijzer. “Toen was ze de sprong helemaal kwijt en besloot ik te stoppen. Dat kan gebeuren, maar ik ben trots op Wilton en Lucas Porter die hier fantastisch gepresteerd hebben. En natuurlijk op het verloop van het evenement. Wat ik het mooiste vond? Ik kan het niet zeggen. Alles liep van A tot Z, al vond ik de showrubriek op zaterdagavond wel heel speciaal. Het publiek leefde echt mee. Misschien ook wel omdat dit voor het goede doel is en we 11.000 euro ophaalden voor Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer.”

Dubbeldam voorspelde vlak voor aanvang van de 1.55m Grote Prijs al dat de driesprong een struikelblok zou worden voor veel paarden en kreeg daar gelijk in. Uiteindelijk bleven dertien ruiters over voor de barrage, waarin Ehning als tweede van start moest. Alleen de laatste starter, de Amerikaan Michael Hughes schoot onder de tijd door, maar moest het met een balk op de laatste hindernis bekopen. Op slechts 0,15 seconde afstand werd Wilton Porter tweede op de elfjarige Caletto Cabana (v. San Patrignano Cassini). Felix Hassmann uit Duitsland werd derde, voor de Italiaan Alberto Zorzi, de in Elburg wonende Finse Juulia Jyläs en Ben Schröder met Davino Q uit Tubbergen.

Het vierdaagse Jumping Zwolle gaat als zeer succesvol de boeken in. Het evenement werd bezocht door zo’n 10.000 toeschouwers en krijgt in 2019 een vervolg van 17 tot en met 20 oktober.

www.jumpingzwolle.nl

Kijk hier voor alle uitslagen

Bron bericht Jumping Zwolle

Foto Ben Schröder Davino Q door Hippofoto

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs