­ Ben Schröder weer in de schijnwerpers - KNHS

Ben Schröder weer in de schijnwerpers

Geplaatst op 21 januari 2018 in Springen

Het is zeker een tiental jaren gelden dat Ben Schröder (Tubbergen) een Grote Prijs op zijn naam wist te schrijven. "Ik weet het niet meer precies, maar dat moet met Rubert R zijn geweest. Ik ben ongelooflijk blij dat ik me hier in Drachten weer eens in de schijnwerpers heb weten te rijden", vertelde Schröder na afloop van een zinderende Grote Prijs van het CSI3* Indoor Drachten, die hij in een fantastische ambiance met volle tribunes winnend wist af te sluiten.

Het was een uitermate lastig parcours dat stond opgesteld voor de Grote Prijs in het Friese Congrescentrum te Drachten. Uiteindelijk wisten slechts acht combinaties deze opgave foutloos te beëindigen, maar de lijst met vier-fouters was een dozijn combinaties lang. Verliezer van de wedstrijd was Michael Greeve (Veeningen) met Turbo Z, die een strafpunt opliep omdat hij de maximlaal toegestane tijd met vijf honderdste van een seconde overschreed.
Opvallend was verder dat het juist de bekende namen in de springsport waren die zich in de barrage wisten te manifesteren. Naast Schröder waren dat de Nederlanders Piet Raijmakers jr., Michel Hendrix, Sjaak Sleiderink en Jur Vrieling, terwijl voor België Christophe Vanderhasselt en Ann Carton-Grootjans en voor Groot-Brittannië William Funnell zich bij dit rijtje wisten te voegen. Dat hadden er gemakkelijk veel meer kunnen zijn, maar ieder rijfoutje in het parcours werd genadeloos afgestraft, met als resultaat dat op alle hindernissen in het parcours minimaal één fout werd gemaakt. Het kaf werd op duidelijk wijze van het koren gescheiden, want een heel groot gedeelte van het deelnemersveld liep tegen vier strafpunten of meer aan.

In de barrage was het Michel Hendrix die met de ervaren Baileys (Indoctro x Come On) tegen een springfout aanliep. "We hadden een prima rit in het basisparcours, maar in de barrage wilde ik als eerste ruiter misschien net even te veel, waardoor we een foutje kregen", vertelde Michel. De jonge Limburger zette een snelle tijd neer, bijna twee seconden sneller dan de uiteindelijke winnaar, en werd daarmee uit eindelijk vierde. De Belg Christophe Vanderhasselt was nog net iets sneller, maar ook hij liep met Identity Vitseroel (Air Jordan Z x Darco) tegen een springfout aan en mocht zich als derde opstellen.
Piet Raymakers jr. wist als tweede starter in de barrage foutloos te blijven in een tijd die voor verbetering vatbaar leek. Hij werd uiteindelijk tweede. Ook Jur Vrieling liep met Davall (Zavall VDL x Indorado) tegen een springfout aan en, evenals Sjaak Sleiderink met de zeer getalenteerde Ivan R (Apple Juice x Sam R). Bijna aan het einde van het achttal barrage ruiters kwam Ben Schröder de ring binnen en hij wist zijn in Russisch bezit zijnde Davino Q (Vingino x Monaco) steeds zeer kort voor de hindernissen te plaatsen, waardoor hij tijd wisten te winnen. Uiteindelijk bleek de foutloze rit in 41.01 sec. goed voor het oranje lint en de ruim 20.000 euro grote eerste prijs.

"In het afgelopen jaar heb ik met dit paard een paar keer als vijfde ruiter met het Nederlandse team naar een landenwedstrijd gemogen. Mijn doel is nu om in 2018 een paar keer echt met het team mee te mogen doen. Ik heb Davino nu 2,5 jaar en heb steeds rustig de tijd genomen om hem op te leiden, want het is een paard met heel veel kwaliteit. Hij beschikt over een extreem vermogen, waardoor ik hem ook steeds weer kort voor de hindernissen kan plaatsen. Daarbij heeft hij een grote galop en die twee zaken maken van Davino een zeer competitief paard, dat in een barrage kan winnen", aldus Schröder.

Alle actuele informatie kunt u vinden op www.indoordrachten.com      

Foto: Digishots

 

Ander Nieuws

  • Zaterdagprogramma NK Springen aangepast
    Zaterdagprogramma NK Springen aangepast
  • Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen
    Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen
  • NK Springen: Nanning, Zwartjes en Moerings aan de leiding bij de jeugd, Smolders bij de senioren *Update*
    NK Springen: Nanning, Zwartjes en Moerings aan de leiding bij de jeugd, Smolders bij de senioren *Update*