­ Bronzen KNHS speld uitgereikt aan Ed Meurs en Harrie van Dooren - KNHS

Bronzen KNHS speld uitgereikt aan Ed Meurs en Harrie van Dooren

Geplaatst op 10 april 2018

De KNHS waardeert de inzet van alle bestuurders, officials, instructeurs en overige vrijwilligers. Wanneer deze leden zich op een bijzondere bestuurlijke wijze hebben ingezet voor de paarden- en ponysport op kring- en/of lokaal niveau gedurende minimaal 9 jaar paardensport, kunnen zij in aanmerking komen voor een bestuursonderscheiding. Afgelopen week hebben Ed Meurs en Harrie van Dooren een bronzen KNHS speld ontvangen.

Ed Meurs
Op donderdag 5 april jl. is aan de heer Ed Meurs uit Laren de bronzen KNHS speld uitgereikt. Ed is sinds 1990 lid geweest van het bestuur Stichting Belangensport Laren van de St. Steffenrijders. Dit jaar neemt hij na 28 jaar trouwe inzet afscheid van deze bestuursfunctie.

Ed was een van de mede initiatiefnemers die in 1989 zorgden voor de bouw van de rijhal aan de Verwoldseweg in Laren. Wekelijks was/is hij werkzaam in of rondom de manege samen met een aantal vrijwilligers voor onderhoudswerkzaamheden. Hij is de man van de elektra tot aanleg van centrale vloerverwarming, van subsidie aanvragen en nieuwe verlichtingsplannen. Hij heeft ook veel bemoeienis en inzet geleverd voor de ontwikkeling van de plannen en aanpassen van het bestemmingsplan voor de bouw van een tweede rijhal in Laren. Bij de vele besprekingen die gedurende de afgelopen vier jaar met de gemeente en andere instanties moesten worden gevoerd, was Ed een trouwe begeleider van de Voorzitter. Hij heeft samen met een aantal vrijwilligers de rijhal in Lochem gesloopt en naar Laren vervoerd en een groot aantal werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding van het weer opbouwen van deze hal. Helaas heeft realisatie van deze plannen niet plaats kunnen vinden.

Bij clubactiviteiten was Ed altijd (samen met zijn vrouw) een trouwe vrijwilliger. Jarenlang hebben zij zich samen ingezet voor de concoursorganisatie in voorbereiding en opbouw van het terrein De laatste twee jaren hebben zij samen de inkoop van de kantine verzorgd.

Ed is niet zo maar lid van een bestuur, hij weet ook heel veel over de historie van de vereniging. De manege in Laren was zijn “lust en leven” en is zoals vermeld mede door hem opgebouwd.

Ed kreeg deze onderscheiding uitgereikt omdat hij zich op bijzondere bestuurlijke wijze en zeer verdienstelijk heeft ingezet voor de paarden- en ponysport gedurende vele jaren.

Bron: Frans van Dam, Secretaris Stichting belangen ruitersport Laren


Harrie van Dooren
Tijdens de jaarvergadering van rijvereniging en ponyclub In Vriendschap Trouw Liessel op dinsdag 3 april 2018 is aan Harrie van Dooren een de bronzen KNHS speld uitgereikt door kringvoorzitter Jeanne van Dijck. Harrie was vanaf 22 februari 1968 lid van deze vereniging. Dus nu 50 jaar. Voor die tijd was hij 15 jaar actief rijdend lid van rijvereniging Rust Roest Deurne.

Harrie werd in het bestuur gekozen in 1969 als secretaris van de vereniging, die functie vervulde hij 8 jaar tot hij in 1977 voorzitter werd. Tijdens deze periode organiseerde de rijvereniging veel concoursen in Liessel en later op het evenemententerrein in Deurne. Later ook  jaarlijks een  indoorspringwedstrijd in manege De Leensel.

In 1983 werden in Liessel de 40e NCB kampioenschappen voor paarden onder zijn voorzitterschap georganiseerd. Daarnaast was hij meer dan 25 jaar commandant van de vereniging. Met als mooi resultaat in 1987 het kampioenschap van het achttal in de klasse licht. In de jaren 70 nam hij met veel succes deel aan kringwedstrijden, NCB en NKB kampioenschappen met zijn paarden Freddy en Jardy.

Al deze werkzaamheden in die jaren zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan. In 1993 ontving hij hiervoor een Koninklijke onderscheiding en een NKB onderscheiding. Op 4 maart 2002 werd hij benoemd tot erelid van de vereniging hij was toen 25 jaar voorzitter. Ook als jurylid was hij tot 2012 actief binnen regio Brabant en Limburg.

Bron: Jeanne van Dijck 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • Tips van de Top: Rijden en bouwen van een parcours
    Tips van de Top: Rijden en bouwen van een parcours