­ Bronzen KNHS Speld uitgereikt - KNHS

Bronzen KNHS Speld uitgereikt

Geplaatst op 19 april 2018

De KNHS waardeert de inzet van alle bestuurders, officials, instructeurs en overige vrijwilligers. Wanneer deze leden zich op een bijzondere bestuurlijke wijze hebben ingezet voor de paarden- en ponysport op kring- en/of lokaal niveau gedurende minimaal 9 jaar paardensport, kunnen zij in aanmerking komen voor een bestuursonderscheiding. In de afgelopen weken zijn er 5 vijf bronzen onderscheidingen uitgereikt aan aftredende bestuursleden: Charlotte Steenbeeke, Heike Spenkelink, Piet Schobers, Chantal Alaerds-Simons en Lei Cox werden geroemd om hun inzet in de afgelopen jaren.

Charlotte Steenbeeke
De Oldenzaalse Charlotte is sinds 2001 al lid van het bestuur Kring Twente. Vanaf het begin heeft ze verschillende bestuursfuncties met beide handen aangegrepen. Ook is zij instructrice van rijvereniging De Bögelscamp en de Rossruiters en beheert ze de wedstrijdsecretariaten van onder meer de doordeweekse indoorwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld, de KNHS/Hartog-competitie en de Luzac-competitie.

Heike Spenkelink
Heike is al sinds 1992 betrokken bij het bestuur van de Kring Twente. De jeugd- en ponyzaken waren haar ‘kindje’. De vaardigheidsdiploma’s die iedere ponyruiter vroeger konden halen waren het project van Heike. Ze is tevens een groot promotor van de bixiewedstrijden, diverse verenigingen konden altijd bij haar terecht voor meer informatie.
Naast haar inzet voor de jeugd zit ze ook in de JSP Commissie van de Regio Overijssel en is penningmeester geweest van Het Twentse Ros en de Vijf Marken.

Piet Schobers
Piet Schobers was vanaf 2009 bestuurslid van Ruitersport Wittenhorst in Hegelsom. Ook was hij zelf actief rijdend lid tot de hoogste klasse in de dressuur. Piet begeleide het viertal met zijn kwaliteiten als instructeur. Hij was binnen het bestuur verantwoordelijk voor de indeling van het concoursterrein, de dressuurringen en je kon hem overal voor inzetten tijdens de drukke dagen rondom een wedstrijd van het geluid tot de catering.

Chantal Alaerds-Simons
Chantal Alaerds-Simons was vanaf 1998 secretaris van Ruitersport Wittenhorst in Hegelsom. Ze had de zaakjes keurig in orde. Chantal verzorgde tevens de wekelijkse communicatie richting leden en het plaatselijk krantje. De indeling van de vrijwilligers voor de diverse activiteiten van de club, was ook haar taak. Ruitersport Wittenhorst organiseert veel wedstrijden en activiteiten waar veel vrijwilligers voor nodig zijn.

Lei Cox
Lei Cox was bestuurslid vanaf 1984 en was 11 jaar vicevoorzitter van Ruitersport Wittenhorst in Hegelsom. Binnen het bestuur was Lei verantwoordelijk voor de catering en de juryindeling voor de diverse wedstrijden die Ruitersport Wittenhorst organiseerde.
Lei bezocht de Kring- en Regio vergaderingen vanuit het bestuur. Verder was en doet Lei nu nog steeds veel klusjes voor manege Wieneshof, de thuisbasis van de club.

Ander Nieuws

  • De vier basisbehoeften van een sportpaard
    De vier basisbehoeften van een sportpaard
  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie