­ Carola Sneekes vijfde in Wereldbekerfinale Voltige - KNHS

Carola Sneekes vijfde in Wereldbekerfinale Voltige

Geplaatst op 24 maart 2018 in Voltige

Ondanks een zeer matige voorbereiding is Carola Sneekes met nette scores op de vijfde plaats geëindigd in de Wereldbekerfinale voltige in Dortmund. Uiteraard was het moeder Marjo Sneekes die paard Safari H, beter bekend als Saphira, longeerde.

De uit Callantsoog afkomstige Carola Sneekes blesseerde zich in januari behoorlijk ernstig aan haar knie en kon tot vorige week niet trainen. Toen ze afgelopen woensdag groenlicht kreeg van de orthopeed, besloot ze na enige wikken en wegen toch af te reizen naar de wereldbekerfinale.

“Ik heb 2,5 maand niet kunnen trainen, toen de orthopeed woensdag zei dat het wel mocht, wist ik eigenlijk niet wat te doen”, vertelt Sneekes. “Je weet natuurlijk dat je met een dergelijk voorbereiding niet aan de top meedoet, ik had er ook helemaal op gerekend dat ik zesde van de zes finalisten zou worden. We hebben eigenlijk besloten om toch te gaan om mijn paard Saphira nog extra ervaring op te laten doen voor de wereldruiterspelen die in september in Amerika plaatsvinden. Ze is nog relatief onervaren en soms wat bang, dus ze kan een extra wedstrijd goed gebruiken. Gelukkig deed ze het ook nu weer heel goed en kreeg hele hoge punten van de jury. Ook voor mijn eigen naam is het goed, je laat je toch zien bij de beste zes van de wereld.”

Over het wedstrijdverloop vertelt Sneekes. “De eerste oefenronde ging boven verwachting goed. Saphira was toen super braaf en ik redelijk. In de eerste officiële omloop was het niet goed. Toen had ik zelf overdag teveel gedaan en was het te rommelig. Voor de finale heb ik een extra pijnstiller genomen en ging het gewoon beter. Ik was beter geconcentreerd en meer met mijn paard en minder alleen maar op het paard. Het voelde weer als in een flow. Mijn knie is nu wel best pijnlijk, maar dat komt. We gaan nu verder kijken wat er moet gebeuren om zo optimaal mogelijk aan de start te staan van de wereldruiterspelen in september. ”

Uitslag Wereldbekerfinale Voltige Dortmund
1. Kristina Boe (Dui), 8.835
2. Nadja Buttiker (Zwi), 8.293
3. Corinna Knauf (Dui), 8.225
5. Carola Sneekes (Callantsoog), 7.691

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 september 2021
  • Mooie prestaties voor Nederlandse voltigeurs tijdens WK finale
    Mooie prestaties voor Nederlandse voltigeurs tijdens WK finale
  • WK Voltige 2021: Nederland behaalt zesde plaats in Nations Cup
    WK Voltige 2021: Nederland behaalt zesde plaats in Nations Cup