­ Cees Roozemond nieuwe voorzitter KNHS - KNHS

Cees Roozemond nieuwe voorzitter KNHS

Geplaatst op 19 maart 2018

In de Ledenraadsvergadering op 19 maart 2018 is Cees Roozemond benoemd als de nieuwe voorzitter van de KNHS. Hij volgt Theo Ploegmakers op, die deze rol negen jaar lang vervulde. We stellen Cees Roozemond graag kort aan jullie voor:

Cees Roozemond (1959) was van 2005 tot 2014 voorzitter van de koninklijke vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” (KFPS). Ook was hij van 2008 tot 2010 bestuurslid van de Sectorraad Paarden. In zijn woonplaats Bergen NH was hij tot  voor kort eigenaar van Stal Groeneweg. Daarnaast vervult Cees tal van nevenactiviteiten: voorzitter Stichting het Paard van Friesland, voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen, voorzitter  van de raad van commissarissen van Thialf en adviseur Logistiek Beequip. Cees is getrouwd en is vader van drie volwassen kinderen.

De vertrouwenscommissie van de Ledenraad beargumenteerde de keuze voor Cees als volgt:
 “De heer Roozemond is een zeer ervaren bestuurder en heeft een groot internationaal netwerk. Hij is goed in staat om te verbinden, is een teamplayer en weet zichzelf goed te presenteren. Door zijn bestuurlijke ervaring bij onder andere het KFPS heeft hij ruim voldoende ervaring om een voorzitter te kunnen zijn die durft te vernieuwen en heeft naar verwachting voldoende ervaring om de ontwikkelingen van de KNHS te begeleiden en te ondersteunen. Hij heeft een duidelijke visie. Het meerjarenbeleidsplan ‘Van hand veranderen’ zal Cees heel goed kunnen begeleiden en uitdragen.”

Cees reageert positief op zijn benoeming:
“Ik ben er klaar voor en ik heb er heel veel zin in. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met respect voor elkaar en met de blik vooruit samen aan een mooie paardensporttoekomst gaan werken.”

Binnenkort lees je op www.knhs.nl een uitgebreid interview met Cees Roozemond.

In dezelfde Ledenraadsvergadering van 19 maart werd Aukje Kroondijk gekozen als KNHS-bestuurslid. Lees hier het verslag van de Ledenraadsvergadering. 

Kijk hier voor meer informatie over de samenstelling van het KNHS-bestuur.

Foto: Arnd.nl

Categorie: Bestuur, Ledenraad

Ander Nieuws

  • KNHS Ledenraad: begroting 2022 goedgekeurd
    KNHS Ledenraad: begroting 2022 goedgekeurd
  • KNHS Ledenraad: Cees Roozemond herkozen als voorzitter
    KNHS Ledenraad: Cees Roozemond herkozen als voorzitter
  • Nieuwe KNHS-statuten sterk gemoderniseerd
    Nieuwe KNHS-statuten sterk gemoderniseerd