­ Children tweede in Landenwedstrijd Fontainebleau - KNHS

Children tweede in Landenwedstrijd Fontainebleau

Geplaatst op 06 mei 2018 in Springen

Het Nederlandse Children-team is op een hele mooie tweede plaats geëindigd in de Landenwedstrijd in het Franse Fontainebleau. “Dit is een mooie opsteker voor de Children. Het liep ook super in een sterk en groot deelnemersveld”, laat bondscoach Luc Steegs trots weten.

“De tweede plaats in de landenwedstrijd is een hele mooie opsteker. Ik ben met mijn Children nog nooit zo hoog geëindigd in een Nations Cup. Laatst in Opglabbeek waren we derde”, begint Luc Steeghs. “In Fontainebleau is het terrein glooiend en was er een groot en sterk deelnemersveld. Het liep gewoon super, dus dat is heel mooi voor de Children.”

De wedstrijd in Fontainebleau was nog geen week na het NK in Mierlo. “Voor de Children was het NK op een dag met twee omlopen en daarom waren de paarden in Frankrijk nog goed fit. Na de eerste manche gingen we met vier strafpunten aan kop en reden ze toch sterk in de tweede met drie keer 4 strafpunten en een nulrit. Je ziet dat ze al meer ervaring opgedaan hebben om met de spanning in de tweede manche om te gaan.”

Duitsland won de wedstrijd met een totaal van 8 strafpunten, Nederland kwam op een totaal van 12. “Emma Bocken reed sterk met haar paard Estera van Vosberg met een nulronde en vier strafpunten in de tweede omloop. Emma was afgelopen winter KNHS-Indoorkampioen bij de B-paarden. Dan zie je dat het belangrijk is en dat je met een goede stijl ook gelijk ver kunt komen. Cejay Joosten is kaderlid. Haar paard Sagnol raakte vorig jaar op het EK geblesseerd en moet er weer in komen. Lilly Engelsman is ook lid van het kader en heeft in Whipped Cream een ervaren paard waarmee ze vier en nul reed. Laurene Groot woont in Frankrijk en heeft onlangs VDL Groep Italia gekocht, waarmee ze vorige week op het NK al goed reed en in de landenwedstrijd nul en vier scoorde.”

Steeghs kijkt heel tevreden terug op het optreden van de Children. “Het was een super ervaring voor ze. Daarbij wonnen Emma en Serena Werkhoven ook al op de eerste dag, werd Lilly derde in de Grote Prijs met Whipped Cream en won ze met Rusedski II het tweefasen waarin Serena tweede en Emma achtste werden.”

Over veertien dagen gaat Steeghs met zijn jeugdteams naar Lamprechtshausen. “Voor het Children-team neem ik dan jongere combinaties mee die ervaring op kunnen doen voor volgend jaar. Daarna volgen nog de landenwedstrijden in Wierden en Hagen.”

Klik hier voor de uitslag van de Landenwedstijd Children

Klik hier voor alle uislagen van het internationale jeugdconcours in Fontainebleau

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF