­ CHIO Aken 2018: Emmelie Scholtens blij met resultaat - KNHS

CHIO Aken 2018: Emmelie Scholtens blij met resultaat

Geplaatst op 22 juli 2018 in Dressuur & Para

Met een score van 78.625% en een elfde plaats in de afsluitende kür, was Emmelie Scholtens met haar Apache goed voor het beste Nederlandse resultaat in de dressuurpiste van het CHIO Aken. Madeleine Witte-Vrees eindigde met Cennin op plaats 14.

Debuteren als beste Nederlandse bij je eerste start op het CHIO Aken is maar weinigen gegeven. Emmelie Scholtens deed het met haar beeldschone hengst Apache. “Ik heb nog nooit zo een wedstrijd meegemaakt, het is echt geweldig. Natuurlijk zijn we hier wel al vaak geweest, dan droom je vanaf de tribune dat je hier ooit mag rijden. Dat is nu uitgekomen en het is ook nog eens heel goed gegaan, dat geeft echt een enorm positief gevoel. Onwijs om hier mee te doen. De ring, het enthousiaste publiek en de hele sfeer is onbeschrijfelijk, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt”, vertelt Emmelie stralend.

“Apache heeft hier drie goede proeven gelopen. Ik alle proeven heb ik nog wel wat kleine foutjes gemaakt. In de kür waren het misschien niet echt foutjes, maar waren er net wat stukjes afwerking die nog beter kunnen. Het kan allemaal nog iets expressiever, maar ik heb er nu bewust voor gekozen hier een mooie proef neer te zetten en dat is gelukt. Apache doet zo zijn best voor mij in die ring. Dat is natuurlijk wel wat je wil met dressuur. Dat je een partnership hebt met elkaar in die proef en dat doet Apache echt. Dat geeft een heel goed gevoel. Ik hoop dat we naar het WK mogen. Apache is veel hengst, maar heeft zich ook nu weer super gedragen op stal en tussen de andere paarden. Op basis van mijn prestaties hoop ik dat we er bij zitten, maar die beslissing wordt volgende week genomen na het NK Dressuur”, sluit Scholtens af.

Andere Nederlanders
Madeleine Witte-Vrees reed met haar Cennin, net als Apache een goedgekeurde dekhengst, ook een knappe proef. De combinaties is nog niet in de topvorm die ze eerder hadden, maar toont progressie. Met een score van 75.570% werd Madeleine met Cennin 14e.
De twee andere Nederlandse dressuurruiters die in Aken aan de start kwamen, Anne Meulendijks en Hans Peter Minderhoud wisten geen startbewijs voor de kür te bemachtigen.

Duitse favoriet Isabell Werth ging net als in de wedstrijd van gisteren met de overwinning naar huis. De Amerikanen lieten in Aken andermaal zien dat daar ook hard gewerkt is. Met zeer fraaie proeven toonden ze in Aken hun potentie. In de kür werd Kasey Perry-Glass tweede en Laura Graves derde.

Uitslag kür CHIO Aken 2018:

1. Isabell Werth (Dui) – Emilio, 87.625 %
2. Kasey Perry-Glass (USA) - Goerklintgaards Dublet 85.205%
3. Laura Graves (USA – Verdades, 85.085 %

11.Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 78.625%
16. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 75.570%

 Kijk hier voor de volledige uitslag

Foto Emmelie Scholtens - Apache door Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021