­ Column Theo Fledderus: "Bundeling van krachten" - KNHS

Column Theo Fledderus: "Bundeling van krachten"

Geplaatst op 06 juli 2018

In een regelmatige terugkerende column zal directeur Theo Fledderus op deze plaats zijn licht laten schijnen over belangrijke zaken die spelen bij de KNHS. “Veel leden vragen terecht om meer transparantie. Daar doen we ons uiterste best voor en een klein onderdeel daarvan is dat ik regelmatig vertel over zaken die ons bezig houden.”

Bundeling van krachten
"Als KNHS zijn we een grote bond, dat heeft een paar nadelen, maar vooral heel veel voordelen. Samen ben je immers sterk. Laten we daarom vooral naar de voordelen kijken. Als paardensporters willen we sterk en slagvaardig blijven, en dus moeten we als een partij opereren, daar ben ik van overtuigd.

In het kader van onze strategie zijn we in gesprek met leden en niet-leden via klantenpanels. Niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook erg leuk om te doen trouwens.

De KNHS blijkt, ook voor niet leden, een belangrijk instituut te zijn: een organisatie die opkomt voor de belangen van de paardensporter en die je helpt met het verkrijgen van betrouwbare kennis. De bundeling van alle verschillende paardensporten en het kunnen afvaardigen van nationale teams geeft kracht en positie.

Ik was er natuurlijk niet bij, maar weet dat de KNHS is ontstaan uit een fusie van vele kleinere bonden. Een ontwikkeling die heeft bijgedragen aan het hoge niveau waarop de Nederlandse paardensport nu staat.

Bij het aangaan van relaties met nieuwe partners en sponsors is het een noodzaak om voldoende omvang te hebben. Alleen dan zijn we echt interessant.  De bundeling van de krachten van vele sportbonden zoals NOC*NSF gedaan heeft is daarvan een goed voorbeeld. TeamNL is inmiddels een begrip aan het worden en  grote partijen verbinden zich daar graag aan. Iets waar topsporters en basissporters van profiteren.

Door de bundeling van krachten, kunnen we ook als een gesprekspartner namens de sector richting de politiek optreden. Dat is essentieel als we zaken in Den Haag gedaan willen krijgen.

Samen zijn we slagvaardig, ieder voor zich niet.

Het belang van de bundeling van de krachten geldt ook zeker voor het bewaken van paardenwelzijn. Willen we met zijn allen blijven genieten van de prachtige paardensport, dan is het bewaken van paardenwelzijn essentieel.
Wij weten dat de paardensport prachtig is en zullen dat uit moeten leggen aan de maatschappij die steeds kritischer wordt. Ook dat gaat veel beter als je groot en sterk bent.

Het kwam al even aan de orde aan het begin: Er zijn natuurlijk zijn er ook nadelen aan een grote bond.  Het is dan sowieso een utopie om te denken dat je het altijd iedereen naar de zin kunt maken. Terug naar heel veel kleine groeperingen is echter ook geen optie.
Dit sterkt mijn overtuiging dat we als KNHS in de praktische uitvoering meer  regie moeten voeren en  faciliteren en minder zelf doen. Dat biedt de vele geledingen van de paardensport meer maatwerk en het helpt bovendien de kosten te reduceren."

Theo Fledderus, algemeen directeur KNHS a.i.

Categorie: Blog, column, directie, organisatie, vanhandveranderen

Ander Nieuws

  • Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
    Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
  • Column Theo Fledderus: Iedere dag leuker!
    Column Theo Fledderus: Iedere dag leuker!
  • Column Theo Fledderus: onder druk
    Column Theo Fledderus: onder druk