­ CSI Twente is voorbereiding 2019 al begonnen - KNHS

CSI Twente is voorbereiding 2019 al begonnen

Geplaatst op 20 juni 2018 in Springen , Dressuur & Para

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar net afgesloten, of de voorbereidingen voor de speciale editie van 2019 zijn alweer volop begonnen. Dan is het CSI Twente zowel bij het springen als de dressuur het decor van de FEI Longines Nations Cups en krijgt het toernooi er een vijfde ster bij. De afgelopen jaren zijn de officiële FEI Nations Cups in Nederland verreden tijdens het CHIO Rotterdam. Daar vindt volgend jaar echter het EK Springen, dressuur en paradressuur plaats en daardoor verhuist de Nations Cup naar Geesteren.

De toewijzing van de FEI Nations Cups leidt ertoe dat de inrichting van het evenement er ook anders zal gaan uitzien dan gebruikelijk. De kans is bijvoorbeeld groot dat de Grote Prijs van Twente, dan de Longines Grand Prix Prijs of Twente geheten, al op vrijdag wordt verreden. De landenontmoetingen in beide disciplines zullen waarschijnlijk op zondag plaatsvinden.

Slag om de arm
“Daar neigt het wel toe”, bevestigt Rob Maathuis van het CSI Twente, “al zijn we daar nog niet helemaal uit. We willen dit jaar even aanzien hoe het op andere concoursen gaat waar de Nations Cup op zondag wordt verreden en de Grote Prijs op vrijdag, zoals komend weekend in Rotterdam. Ook de mogelijkheden voor maximale TV-aandacht spelen hierbij ook een rol.” De slag om de arm geldt ook voor de exacte datum van het 45ste CSI Twente, dat voorlopig als zevendaags evenement staat gepland van maandag 17 tot en met zondag 23 juni 2019. “Ons evenement duurt nu zes dagen en we denken de maandag er bij nodig te hebben om ons normale programma op een goede manier te kunnen inpassen. Maar ook dat gaan we nog nauwkeurig bekijken.”

Dressuur op zandpiste
Vast staat al wel dat de internationale topwedstrijden dressuur zullen worden afgewerkt op de zandpiste van het Erve Maathuis. Rob Maathuis: “Na de Grand Prix zal de kür op muziek daar op zaterdag in de vooravond het hoogtepunt worden. De Grand Prix en kür op muziek tellen beide mee voor het landenklassement.” De FEI Longines Nations Cup springen zal zich afspelen op de dit jaar al in uitstekende staat verkerende grasbodem. “De bodem was inderdaad al een groot pluspunt, maar in het najaar gaan we die nóg een keer speciaal onder handen nemen, zodat die in 2019 echt perfect is.” Het inspringterrein is eerder dit jaar al grondig gerenoveerd door de Duitse firma Der Grüne Sand.

Twee etages
Mede in verband met de landenwedstrijden komt er in 2019 aan de korte zijde naast het strodorp een twee etages hoog tentencomplex om plaats te kunnen bieden aan de internationale gasten van de FEI, hoofdsponsor Longines en de ruiters die op vijf sterrenniveau acteren. Het Grand Café De Peerdenstal krijgt extra capaciteit in de richting van de inspringpiste en de tribunes rond de zandpiste worden op een verhoging van een meter geplaatst om optimale zichtlijnen te garanderen.

Bron: Persbericht CSI Twente

Foto: Gert-Jan Bruggink op weg naar een tweede plaats in de Grote Prijs van het CSI Twente dit jaar. DigiShots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender