­ Cupido’s op herhaling in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup - KNHS

Cupido’s op herhaling in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup

Geplaatst op 14 januari 2018 in Dressuur & Para

Net als in de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup, waren ook in het tweede treffen de Cupido’s aan de macht. Junior Daphne van Peperstraten en Young Rider Carlijn Huberts wonnen ieder op hun eigen Cupido de strijd. Plaats van handeling was ditmaal de prachtige accommodatie van Equestrian Centre De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg.

Bij de junioren was Daphne van Peperstraten met haar Greenpoint’s Cupido een klasse apart. Met haar score van 75.40% reed ze de concurrentie bijna 6% los. Jurylid Jacques van der Harst was op zijn verjaardag naar Kronenberg gereisd om samen met collega’s Jan Peeters en Raphael Heiligers de combinaties te beoordelen.
Voor Van der Harst was het optreden van Van Peperstraten een mooi cadeau. “Jureren doe ik voor mijn plezier en dit was dressuur zoals dressuur er uit moet zien. Daphne was echt een klasse apart. Vooral de vanzelfsprekendheid waarmee ze de proef doorrijdt maakt het grote verschil. Alles ziet er uit alsof het heel weinig moeite kost. Echt genieten.” Achter Daphne van Peperstraten zaten de combinaties redelijk dicht bij elkaar. Zoë Kuintjes werd met Primeval Brittsion tweede en Thalia Rockx met Golden Dancer derde. “Zoë en Thalia lieten beiden zeker in de draf hele mooie dingen zien. In de galop mag het nog iets geslotener en de aanleuning is af en toe wat onrustig. Ook de nummer vier Annelotte Felix geeft met Amos een heel fijn beeld, dat is er zeker een om in de gaten te houden”, vertelt Van der Harst enthousiast.

Young Riders
Bij de Young Riders was Carlijn Huberts de beste, maar haar zege was niet zo overweldigend als die van Daphne Van Peperstraten. Huberts stelde haar Cupido wel heel knap voor en scoorde net geen 70%. Van der Harst vertelt over de winnaar; “Zeker het eerste draf stuk was heel indrukwekkend, daar scoorde ze hoog mee. In galop mag het ruggebruik van het paard iets beter en ook in de stap mag het allemaal net iets losser. Ook de nummer twee Lisanne Zoutendijk begon heel sterk, maar zij moet het allemaal nog net iets meer gezet krijgen, dan gaan haar scores absoluut omhoog en kan ze dik boven de 70% scoren. Bij nummer drie Laura Quint was ook de draf heel goed, maar de galop wat haastig.” 
“Het was een goede dag in een prachtige accommodatie. Zeker bij de Young Riders was het rijkunstige niveau over het algemeen hoog. Bij de junioren was er nog wel een grote groep waarbij aan de basis nog veel verbeterd moet worden. Maar we hebben veel potentie gezien voor bondscoach Alex van Silfhout”, sluit Van der Harst af.

Uitslag KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Kronenberg
Junioren
1. Daphne van Peperstraten (Oude- Tonge) – Greenpoint’s Cupido, 75.40%
2. Zoë Kuintjes - Primeval Brittsion, 69.85%
3. Thalia Rockx (Essen) – Golden Dancer de la Fazenda, 68.48%

Young Riders
1. Carlijn Huberts (Beers) – Cupido, 69.66%
2. Lisanne Zoutendijk (Nispen) – Kostendrukker’s Ringo Star, 68.58%
3. Laura Quint (Heerde) – Edison, 68.19%

Resterende kalender KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2017-2018
Zaterdag 10/11 februari 2018 – De Meern (RV De Voornruiters)
Zaterdag 24 maart 2018 – Berkel-Enschot (RSV De Cavalieren)
Zaterdag 21 april 2018 – Nispen (RV Argonaut)
Zondag 6 mei 2018 – Exloo (Hippisch Centrum Exloo)
Zaterdag 16 juni 2018 (Finale) – Roosendaal (Den Goubergh)

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2017-2018

Foto Daphne van Peperstraten door Digishots

 

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023
  • Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch
    Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch