­ Cursus EHBO bij paarden - KNHS

Cursus EHBO bij paarden

Geplaatst op 26 januari 2018

Stel: je komt op stal en je paard voelt zich duidelijk niet lekker, heeft een dik been of een bloedende wond. Weet jij wat je dan moet doen? Koelen, spoelen, verbinden of juist niet? En hoe moet een verband eigenlijk aangelegd worden? Met de praktijkgerichte eendaagse cursus EHBO Paard op vrijdag 23 februari kom je goed beslagen ten ijs.

Samen met DAP Bodegraven organiseert de KNHS de cursus EHBO Paard op het KNHS-centrum in Ermelo. Tijdens deze cursus leer je om een groot aantal veel voorkomende aandoeningen en ziektes te herkennen, algemeen onderzoek te doen, wonden te verbinden en verband aan te leggen.

Met ingang van 2018 is deze populaire eendaagse cursus vernieuwd! De opzet van de cursus is praktischer geworden, zodat je meer kunt oefenen met het aanleggen van verbanden en het uitvoeren van een algemeen onderzoek. Uiteraard komt ook theorie aan bod en wordt er regelmatig uitleg gegeven aan de hand van een casus.

Wanneer en voor wie?

Deze cursus wordt gegeven op vrijdag 23 februari op het KNHS-centrum in Ermelo van 14.30 tot 20.30 uur. Je kunt je inschrijven via Mijn KNHS. De cursus is voor iedereen die lid is van de KNHS en ouder is dan 14 jaar.

Wat kost het?

Deelname aan de cursus kost 75 euro, dit is inclusief warme maaltijd, certificaat en oefenmateriaal. De cursus is gebaseerd op het boek EHBO Paard. Dit boek is nietinbegrepen in de cursusprijs. Als je bij inschrijving voor de cursus direct het boek bestelt, dan krijg je een mooie korting op het boek. Je betaalt dan 19,95 in plaats van de reguliere prijs van 29,95. Je ontvangt het boek dan bij aanvang van de cursus.   

EHBO-pakket

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om een EHBO-pakket aanschaffen. Een groot pakket kost 100 euro, een klein pakket 50 euro. Dit pakket kun je tijdens de cursus bekijken en eventueel kopen.

Programma

In de nieuwe opzet kunnen er maximaal 40 deelnemers inschrijven. Het eerste half uur is voor de hele groep hetzelfde, daarna worden er 2 groepen gemaakt, dus 2 groepen van 20. De rest van het programma is ingedeeld in blokken van een uur, waarbij de groepen elkaar steeds afwisselen. De helft van de groep is dan in de theorie ruimte en de andere helft in de stallen voor de praktijk.

Het programma is als volgt

14.30 –15.00 uur           Ontvangst met koffie en aanwezigheid registratie + uitreiken                                             EHBO-boeken

15.00 – 15.30 uur          Hele groep – theorie: introductie, EHBO algemeen en algemeen onderzoek

15.30 – 16.30 uur          Groep 1 – praktijk: algemeen onderzoek

                                      Groep 2 – theorie + casus: wonden

16.30 –17.30 uur           Groep 1 – theorie + casus: wonden

                                      Groep 2 – praktijk: algemeen onderzoek

17.30 – 18.15 uur          Pauze met warme maaltijd

18.15 – 19.15 uur          Groep 1 – theorie + casus: spoedgevallen

                                      Groep 2 – praktijk: verbanden

19.15 – 20.15 uur          Groep 1 – praktijk: verbanden

                                      Groep 2 – theorie + casus: spoedgevallen       

20.15 – 20.30 uur          Nabespreken en uitreiken certificaten

Wil je op de hoogte blijven van nieuws rond deze cursus of je vrienden uitnodigen om ook mee te doen? Meld je dan aan via bij het Facebookevent Cursus EHBO bij paarden

Ander Nieuws

  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend