­ CVI Ermelo staat voor de deur - KNHS

CVI Ermelo staat voor de deur

Geplaatst op 17 april 2018 in Voltige

Van 4 tot en met 6 mei is het weer tijd voor het jaarlijkse CVI in Ermelo. Voor de senioren staat er een CVI2* en 3* op het programma, voor de Junioren een CVI2*, dat betekent dat er wordt gevoltigeerd op het hoogste internationale niveau.

Deelnemers uit maar liefst 14 landen (en 4 contingenten) weten de weg te vinden naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De deelnemende landen zijn: Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Polen, Rusland, Zwitserland, Zweden, Zuid-Afrika en Amerika.
Deze enorme deelname betekent:
91 paarden.
67 longeurs
265 voltigeurs

Voor zowel de deelnemers als organisatie is het CVI dit jaar ook een mooie opmaat naar het WK Junioren en EK Senioren dat in 2019 plaats vindt.

Wereldtop aan de start
Jos Slottje, een van de drijvende krachten achter het CVI vertelt enthousiast over de komende strijd. “We zitten echt helemaal vol en hebben zelfs mensen op de wachtlijst staan. Duitsland, Zweden en Denemarken hebben wat extra startplaatsen gevraagd omdat ze onze wedstrijd, net zoals Nederland, willen gebruiken als observatiemoment voor de komende internationale kampioenschappen. Daarmee zijn we verzekerd dat we de absolute wereldtop aan de start hebben staan, dat is natuurlijk geweldig voor het evenement. Mensen kunnen gaan genieten van prachtige sport.”
Op 4 mei staat de plicht voor alle voltigeurs op het programma, 5 mei worden de Kür en technische test gevoltigeerd en 6 mei is de dag van alle finales.
De toegang en het parkeren is alle dagen gratis in Ermelo.

Nederlandse toppers
De volgende Nederlandse deelnemers staan ingeschreven voor het komende CVI Ermelo:
CVI2* Amy Verhagen, Eva Rumke, Feline Jurgens, Jinte Pierik en Sofie van der Laan.
CVI 3* Carola Sneekes, Celine Kaag, Claire de Ridder, Dianne ter Meulen, Jesse van As, Joske van Koelen en Roxanne Ruigrok.
CVIJ2* Annebeths Kubbe, Charlotte Seidel, Dorien Luteij, Elise van de Ven, Lotte Geelhoed, Renske van Schaik, Arthur Seidel en Rik Bierling.

Teams
CVI2* Wittegheit
CVI3* De Heerevelden en Roy Rogers
CVIJ2* Junior team the Netherlands

Eerste NK Voltige
In het verleden stond er ook een CVI1* op het programma, dat is sinds vorig jaar veranderd. Slottje vertelt daarover: “Vorig jaar hebben we het CVI* al losgekoppeld om zoveel mogelijk startplaatsen te creëren, dat doen we ook dit jaar maar we willen die voltigeurs zeker ook een startmogelijkheid geven. Het CVI 1* vindt daarom nu plaats op 29 en 30 juni en dan zal ook het eerste NK Voltige op het programma staan.”

Foto Jesse van As

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023