Datum NK Dressuur 2019 bekend

Geplaatst op 09 november 2018 in Dressuur & para

Het NK Dressuur vindt in 2019 plaats van 24 t/m 26 mei. Er vinden NK’s plaats voor de Zware Tour (senioren), U25, Young riders, Junioren, Children Para-dressuur en de KNHS-kampioenschappen voor de ZZ-Zwaar en Lichte Tour.

“Het NK Dressuur wordt komende editie eerder in het jaar verreden dan we gewend zijn,” vertelt Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS. Het kampioenschap werd de laatste jaren gehouden in de maand juli. “Er kwamen veel verzoeken binnen om het NK eerder in het seizoen te organiseren, daar geven we nu gehoor aan.”

Het NK Dressuur 2019 is de eerste observatie in opmaat naar het EK Dressuur in Rotterdam van 19 t/m 25 augustus. “De tweede observatie is het CDIO5*/CDI3* in Geesteren,” vult Maarten aan. “Daarmee hebben we de mogelijkheid om sterke dressuurteams uit te zenden naar de landenwedstrijden in Falsterbo en Aken.” Vanwege het EK  worden de officiële FEI Nations Cup springen en dressuur in 2019 niet in Rotterdam maar tijdens het CHIO Geesteren georganiseerd van 17 t/m 23 juni.

De organisatie van het NK Dressuur is, net als afgelopen vier edities, in handen van V2 Facility uit Helvoirt. Kijk voor meer informatie op www.nk-dressuur.nl

Foto: Digishots

Categorie: NK Dressuur

Ander Nieuws

  • Indoor 2019: Deelnemers IK Lichte Tour en ZZ-Zwaar bekend
    Indoor 2019: Deelnemers IK Lichte Tour en ZZ-Zwaar bekend
  • Jumping Amsterdam 2019 wordt diamanten editie
    Jumping Amsterdam 2019 wordt diamanten editie
  • 20 jaar KNHS Talentenplan met ambassadrice Anky
    20 jaar KNHS Talentenplan met ambassadrice Anky