­ De Bixiedag: een dag vol ponyplezier in de meivakantie - KNHS

De Bixiedag: een dag vol ponyplezier in de meivakantie

Geplaatst op 10 april 2018

Dit jaar wordt al voor de tiende keer de Bixiedag in Ermelo gehouden. Op 2 mei staat op het KNHS-centrum in Ermelo alles in het teken van ponyplezier. Als je van pony’s houdt, dan mag je deze enorm leuke dag in de meivakantie zeker niet missen.

Zo’n 400 kinderen komen met hun pony’s naar het KNHS-centrum in Ermelo om mee te doen aan laagdrempelige Bixiewedstrijdjes. Daarnaast kunnen ze meedoen aan lessen dressuur, springen, mennen, voltige en de altijd populaire crossles. Ook zijn er ponyspelen, een conditietest en ponyvoetbal. Dit jaar kunnen kinderen voor het eerst kennis maken met Westernlessen, Working Equitation. TREC en het Rosline Bixiespel.

Je kunt nog meedoen
Hoewel er al veel rubrieken helemaal vol zijn, zijn er nog genoeg plekjes vrij om een leuke dag vol ponyplezier in te plannen met je pony. Er is (op moment van publicatie van dit artikel) in elk geval nog plaats bij het Rosline Bixiespel, Springen in de categorie AA en A, de marathonles mennen en het ponyvoetbal. Ook in de andere rubrieken zijn hier en daar nog plekken beschikbaar. Wees er snel bij want vol=vol! Kijk voor de beschikbare plaatsen en het inschrijven op www.inschrijfsysteem.nl.  

Super leuk zonder eigen pony
De Bixiedag is gratis toegankelijk voor publiek en een ideale dag uit in de meivakantie. Ook zonder eigen pony is er genoeg te beleven. Je kunt meedoen aan de voltigeles of kom lekker shoppen in het gezellige strodorp, maak een paardentaart, leef je uit op het springkussen en kom kijken bij alle lessen die gegeven worden. Voor jou staat er ook een betrouwbaar stokpaardje klaar! Zorg ervoor dat je het hoogtepunt van de dag, de ponyversierwedstrijd niet mist! Om 12.45 uur en 17.30 uur verschijnen de mooiste combinaties in de ring. Stoere piraten, prinsessen en echte eenhoorns gaan zij aan zij door de piste. Natuurlijk staan er ook pony’s voor je klaar waarop je tegen een kleine vergoeding een rondje kunt rijden.

Stokpaardenparcours
Na het succes van vorig jaar is er dit jaar ook weer het stokpaardenparcours in het kinderdorp. Gun je pony even wat rust en doe mee met een echte stokpaarden barrelrace of springparcours. Doe je niet mee aan de Bixiedag, dan mag je natuurlijk ook mee doen. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden, wij zorgen voor een betrouwbaar stokpaard.

Show Bixie Dream Team
Om 12.10 uur is er in de hoofdpiste een show van het Bixie Dream team samen met Grand Prix amazone Tahnee Wenum. Het belooft een spetterende show te worden!

Vergeet je bakblik niet
Natuurlijk kan je ook weer  je eigen paardentaart maken. Wij zorgen voor de ingrediënten, je moet alleen zelf een bakblik meenemen. Deze workshop is gratis en iedereen mag meedoen, óók als je niet deelneemt aan de Bixiedag. Inschrijven is niet nodig.

Kom met je familie en neem je vrienden mee!
Toegang en parkeren tijdens de Bixiedag is gratis, dus kom gezellig naar Ermelo voor een gratis uitje in de meivakantie op 2 mei. Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/bixiedag.

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • Tips van de Top: Rijden en bouwen van een parcours
    Tips van de Top: Rijden en bouwen van een parcours