­ De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie, jij komt toch ook? - KNHS

De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie, jij komt toch ook?

Geplaatst op 01 maart 2018 in Springen

Op zondag 25 maart is het zo ver, dan wordt de finale van de KNHS FNRS Springcompetitie in Ermelo verreden. Het is de eerste keer dat de finale in Ermelo plaatsvindt en het belooft een groot feest te worden. Kom je ruitersportcentrum aanmoedigen met een gaaf spandoek en maak kans op een bedrijfsbezoek bij Alice Naber-Lozeman of doe mee aan de stokpaardjesrace.

De afgelopen maanden hebben honderden ruiters gestreden om een plek in de finale van de Springcompetitie door deel te nemen aan de landelijke voorronde of de regioselecties en de halve finale. Omdat de finale dit jaar in Ermelo plaatsvindt, is er ruimte ontstaan in het programma. Daarom is er besloten om vanuit de halve finale niet 12, maar 17 ruiters per categorie af te vaardigen naar de finale. Met de ruiters die vanaf de landelijke voorronde zijn afgevaardigd, rijden er in totaal 20 ruiters per categorie (S40, S60 en S80) tijdens de finale. Van deze 60 ruiters wordt per categorie de beste ruiter uitgeroepen tot “Best springende Manegeruiter van het jaar”.

Programma
We starten het programma met een officiële opening waarin alle teams gepresenteerd worden. Alle deelnemende ruiters mogen onder leiding van hun vertegenwoordiger per ruitersportcentrum in de baan komen met hun vlag of vaandel.

Aansluitend is er parcoursverkennen met internationaal springruiter Julian Kraaij (Ederveen). Julian geeft de ruiters nuttige tips over het rijden van een parcours. Let goed op, want Julian is ook één van de juryleden.

Om 11.00 uur starten we met de categorie S40, hierna volgen de S60 en S80. Het programma wordt afgewisseld met leuke activiteiten en demonstraties. Julian Kraaij loopt voor aanvang van iedere categorie het parcours met de ruiters. Hij rijdt ook met een van zijn eigen paarden het parcours. De prijsuitreiking staat gepland rond 16.30u.

Spandoeken wedstrijd
Kom jouw ruitersportcentrum aanmoedigen met een mooi spandoek! Een onafhankelijke jury bekijkt alle spandoeken en kiest een winnaar. Het winnende ruitersportcentrum mag met 20 personen op bedrijfsbezoek bij Olympisch eventing amazone Alice Naber-Lozeman in Biddinghuizen.

Stokpaardjesrace
De ruiters die meedoen aan de finale van de Springcompetitie mogen één deelnemer opgeven voor de Stokpaardjesrace! Na elke categorie is er tijd voor een ronde van deze race. Per ronde kunnen er 10 deelnemers meedoen, waarmee er in totaal ruimte is voor 30 deelnemers.

De KNHS en FNRS zorgen voor getrainde stokpaardjes voor deze race. Het opgeven van deelnemers kan via competities@knhs.nl, de uiterste inschrijfdatum is 16 maart. Let op, per ruiter mag er één deelnemer worden aangemeld, de aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst en vol is vol! Wie strijdt er mee om het gouden stokpaardje?

Toegang en parkeren
De toegang en parkeren op het KNHS-centrum in Ermelo is tijdens de KNHS FNRS Springcompetitie gratis. Neem als je supporters mee of kom je ruitersportcentrum aanmoedigen!

 

Foto: Diana Bloemendal

 

 

Ander Nieuws

  • KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 in januari van start
    KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 in januari van start
  • KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2020 in januari van start
    KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2020 in januari van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 december 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 december 2019