­ De Peelbergen in 2018 twaalf internationale concoursen rijk - KNHS

De Peelbergen in 2018 twaalf internationale concoursen rijk

Geplaatst op 17 januari 2018 in Springen , Eventing , Mennen & para

Het eerste internationale springconcours van 2018 op het Equestrian Centre de Peelbergen zal donderdag 18 januari van start gaan. Het CSI in Kronenberg is er een van velen. Er staan minimaal twaalf internationale springevents op de kalender met in totaal maar liefst 22 Longines Ranking proeven. Hiernaast prijkt er op de agenda een eventingwedstrijd en het Wereldkampioenschap mennen.

Naast de gebruikelijke vierdaagse CSI’s met 2*,1* en YH-proeven op het programma worden er diverse meerweekse tours georganiseerd. De New Year Tour duurt twee weken (18 tot 28 januari), net als de Winter Tour van 15 tot en met 25 november. Het geplande CSI in april biedt voor het eerst de mogelijkheid om ook vijfjarige paarden te starten in de youngster tour. Aankomende week komen grote namen als Steve Guerdat uit Zwitserland, Zweeds topruiter Rolf-Göran Bengtsson, Duits eventingfenomeen Michael Jung en van eigen bodem Leopold van Asten aan de start.

Jeugd aan bod
Van 28 juni tot en met 1 juli wordt er tevens een jeugd CSI toegevoegd aan de springkalender. Zowel U25-ruiters als deelnemers voor de categorieën CSIJ, CSIP en CSICH komen aan bod. Hiermee breidt de organisatie de veelzijdigheid van de internationale evenementen op het hippische complex uit.

Eventing
Dit jaar is het Grandorse tevens het toneel van Hippisch Festijn Limburg. Eventingruiters kunnen zich begin mei voor diverse categorieën (CIC1*, CIC2*) inschrijven.

Wereldkampioenschappen
De mensport is eveneens goed vertegenwoordigd in de gemeente Horst aan de Maas. De hippische zone Grandorse is van 19 tot en met 22 april het decor van een internationale menwedstijd, waarna in augustus het wereldkampioenschap voor enkelspan paarden en het wereldkampioenschap paramennen verreden wordt (28 augustus tot en met 2 september.) Hiermee heeft de organisatie van de internationale menwedstrijden een primeur te pakken. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de mensport dat beide wereldkampioenschappen gelijktijdig op dezelfde locatie worden georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.peelbergen.eu

Bron bericht en foto: www.peelbergen.eu

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Nederlandse ponymenners op koers naar WK-goud
    Nederlandse ponymenners op koers naar WK-goud
  • WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver
    WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver