­ Deelnemers EK Endurance Jeugd bekend - KNHS

Deelnemers EK Endurance Jeugd bekend

Geplaatst op 18 juli 2018 in Endurance

De Nederlandse deelnemers aan het EK Endurance voor jeugdruiters dat 25 en 26 juli in het Italiaanse Pisa plaats vindt, zijn bekend. Bondscoach Jarmila Lakeman reist met een voltallig team van vijf combinaties af.

De selectie van Lakeman bestaat uit:
- Anne Marijn Kok (Hendrik Ido Ambacht) - El W Dora
- Nanke Kramer (De Veenhoop) - Brookleigh Faith
- Imke Lamsma (Vriezenveen) - Kabilla AA of Sjabeka
- Puck van der Lugt (Doorn) - Egua Express
- Ijjou Mohamed (Leiden) - L.I. Obama

Jarmila Lakeman had in de afgelopen weken te maken met wat tegenvallers binnen haar selectie, maar reist toch vol goede moed af. “Op het vorige EK waar we aan de start kwamen, in 2016 in Rio Frio, werden we vijfde met het team. Dat resultaat hopen we toch zeker te evenaren. Het is jammer dat twee paarden die we graag mee hadden genomen niet beschikbaar zijn. Het paard waarmee Anne Marijn Nederlands kampioen werd is net verkocht. We wisten dat dit misschien ging gebeuren, maar we hadden goede hoop dat hij nog mee kon. Ook het eerste keus paard van Ijjou is er helaas niet bij. Gelukkig hebben we toch een volledig team kunnen formeren dat er klaar voor is. Als ik het vergelijk met twee jaar geleden hebben de ruiters ook echt een grote stap voorwaarts in hun ontwikkeling gemaakt, dat is geweldig om te zien en geeft vertrouwen voor nu en de toekomst.”

De wedstrijd bestaat uit een traject van 120 kilometer verdeeld over vier lussen. Imke Lamsma en Ijjou Mohamed reden al eerder een internationaal kampioenschap. Anne Marijn Kok, Nanke Kramer en Puck van der Lugt debuteren.

Meer over het EK op www.enduranceitalia.it

Foto door Jarmila Lakeman

 

Ander Nieuws

  • Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
    Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend
    Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend