­ Dees en Oudhof aan kop in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Exloo *Update* - KNHS

Dees en Oudhof aan kop in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Exloo *Update*

Geplaatst op 06 mei 2018 in Dressuur & Para

In Exloo is vandaag de laatste competitiewedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup verreden. Bij de junioren ging de winst naar Milou Dees die met Francesco, Bo Oudhof won met Colt Sollenburg bij de Young Riders.

De KNHS competitiewedstrijd was onderdeel van vier dagen vol dressuurwedstrijden op het mooie Hippisch Centrum in Exloo. Met afstand de hoogste score in de competitiestrijd werd deze keer gereden door Milou Dees die met Francesco de 74% net niet aantikte. Achter Milou Dees mochten Kim Noordijk en Annelotte Felix zich melden voor de prijzen. Bij de Young Riders lag het allemaal heel dicht bij elkaar. Bo Oudhof won met haar Colt Sollenburg, voor Lisanne Zoutendijk en Carlijn Vaessen.

Winnares Milou Dees zit midden in de voorbereiding op haar eindexamen VWO, maar heeft best tijd om te vertellen hoe blij ze met haar paard is. ʺMijn paard was dit weekend echt heel goed bij de les en daardoor kon ik heel precies rijden en alles mooi afwerken. Hij is nog maar jong en dat was voorheen nog wel eens moeilijk. Het was ook mijn hoogste score die ik ooit bij de junioren gereden heb. Het zou super gaaf zijn als ik dit jaar naar het EK mag, als ik deze lijn voort kan zetten, dan zit daar een kans in.ʺ Dees heeft haar paarden op stal staan bij Bob ten Wolde die haar samen met Kim Schmidt ook helpt in de training.

Anouk Hansen jureerde de junioren en was heel enthousiast over de verrichtingen en over de wedstrijd. ʺHet is echt een top georganiseerd concours in Exloo, alles klopt. De groep Junioren die in de baan kwam was echt heel leuk. Heel veel zeer rijvaardige ruiters waarbij de laatste starter en winnares Milou Dees in positieve zin opviel. Zij wist alle oefeningen netjes af te werken en het zag er echt top uit. Ook de nummer twee en drie vond ik super bezig. Het zijn meiden die echt proeven rijden en weten waar ze kunnen score.ʺ

De wedstrijd in Exloo was de laatste competitiewedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup, de finale wordt op 6 juni in Nieuw en St Joosland verreden.

Uitslag KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Exloo
Junioren
1. Milou Dees (Berkenwoude) – Francesco, 73.94%
2. Kim Noordijk (Werkendam) – Cees 2Fithorses, 69.85%
3. Annelotte Felix (IJsselmuiden) – Amos, 68.84%

Young Riders
1. Bo Oudhof (Nijeberkoop) – Colt Sollenburg. 65.78%
2. Lisanne Zoutendijk (St Willebrord) – Kostendrukkers Ringo Star, 65.25%
3. Carlijn Vaessen (Wezep) – Fossbury, 65.15%

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup

Foto Milou Dees door Digishots

Ander Nieuws

  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 26 april 2021 t/m 2 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 26 april 2021 t/m 2 mei 2021