­ Den Dulk en Krapels aan kop bij paradressuur - KNHS

Den Dulk en Krapels aan kop bij paradressuur

Geplaatst op 23 februari 2018 in Dressuur & Para

In Berkel-Enschot is vrijdag 23 februari een selectiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy verreden. Glasten Krapels met Windhook en Nicole den Dulk gingen met de winst naar huis.

De uitslag van deze selectiewedstrijd, en die van de eerder in Beuningen verreden wedstrijd, bepalen wie er op 8 maart tijdens de kwalificatiewedstrijd van Indoor Brabant aan de start mogen verschijnen. Komende week zal bekend worden, welke combinaties op dit topconcours te bewonderen zijn. Na Indoor Brabant wordt het klassement opgemaakt om te bepalen wie er geplaatst zijn voor de finale. De finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy wordt in juni verreden.

Waanzinnige kans
In de gecombineerde strijd in Grade IV en V ging de zege naar Glasten Krapels met zijn nieuwe troef Windhook. Met scores van 72.65% en 71.39% kan de ruiter ook zeker tevreden zijn. Glasten kan na afloop maar slecht geloven dat hij met zulke mooie scores de winst naar zich toe wist te trekken. “Ik rijd Windhook pas 3 weken en dit is echt super. Windhook is net als mijn andere paard Wisconti van de familie Thill uit Luxemburg. Dat ik van hun deze kans krijg is echt waanzinnig. Via Stal van Baalen is het contact met de familie Thill ontstaan. De paarden staan ook bij Van Baalen en daar train ik ook. Ik ben het hele team om mij heen zo enorm dankbaar dat ik deze kansen krijg. De dochter van de familie Thill heeft dit paard altijd bij de Junioren en Young Riders gestart. Vanwege studie is zij gestopt waardoor ik nu Windhook mag rijden. Hij is echt super werkwillig en voor mij een echte teamplayer. Eigenlijk had ik nog niet het plan om al te gaan starten, maar Coby heeft mij het vertrouwen gegeven om het te proberen. Vorig weekend in Beuningen ging het al fijn, en nu was het nog beter. Voor mij is het allemaal nog onwerkelijk, ik ben iedereen echt heel dankbaar.” Achter Glasten Krapels eindigde Sanne Voets met Demantur N.O.P. twee maal op de tweede plaats, Lotte Krijnsen werd twee keer derde.

Den Dulk terug in de baan
In de gecombineerde strijd in Grade I, II en III werden beide proeven gewonnen door Nicole den Dulk met Wallace N.O.P.. Nicole heeft om gezondheidsredenen de afgelopen maanden weinig gereden, maar is duidelijk weer terug. Met scores van 72.65% en 71.39% gaf ze een mooi visitekaartje af. Twee keer tweede werd Estée Gerritsen met Windsor. Dit lid van het KNHS Talententeam 2017 deed het in de vorige selectiewedstrijd in Beuningen ook al zeer verdienstelijk.

Uitslagen KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Berkel-Enschot

Grade IV en V, eerste Proef
1. Glasten Krapels (Ingen) – Windhook, 71,59%
2. Sanne Voets (Berghem) - Demantur N.O.P., 71,46%
3. Lotte Krijnsen (Enschede) – Zarienta, 66,28%

Tweede proef
1. Glasten Krapels – Windhook, 72,44%
2. Sanne Voets - Demantur N.O.P., 70,56%       
3. Lotte Krijnsen – Zarienta, 65,75%

Grade I, II en II, eerste proef
1. Nicole Den Dulk ( Elen Bel.) - Wallace N.O.P., 72,65%
2. Estée Gerritsen (Duiven) – Windsor, 68,68

Tweede proef
1. Nicole Den Dulk - Wallace N.O.P., 71,39%
2. Estée Gerritsen – Windsor, 67,27%

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Foto Glasten Krapels en Lotte Krijnsen door Foto4U

 

 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 1 t/m 7 maart 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 1 t/m 7 maart 2021
  • Verslag dressuurforum 15 februari 2021
    Verslag dressuurforum 15 februari 2021
  • Beleef The Dutch Masters live *UPDATE*
    Beleef The Dutch Masters live *UPDATE*