­ Doe mee aan de Cross Challenge wedstrijd op 27 mei - KNHS

Doe mee aan de Cross Challenge wedstrijd op 27 mei

Geplaatst op 07 mei 2018

Na diverse geslaagde onderlinge wedstrijden en een uitwisselingswedstrijd tegen de Rotterdamsche Manège organiseert Hippisch Centrum Nootdorp op 27 mei a.s. een open Cross Challenge wedstrijd voor KNHS- en FNRS-ruiters. Conditie en controle zijn bij de Cross Challenge minstens zo belangrijk als rijvaardigheid. Voor de deelnemers staan drie onderdelen op het programma; te paard/pony een springparcours, een TREC-parcours óf een menvaardigheidsparcours én een obstacle run (zonder paard) met als vaardigheidsonderdeel lasergun schieten. Deelname aan de wedstrijd kan individueel of als (familie-)team.

Inschrijven kan via startlijsten.nl.

"We merken dat deze nieuwe stoere outdoor discipline waarbij het niet alleen om de rijkunstige prestaties gaat, maar ook om conditie, vaardigheid en techniek, ontzettend aanslaat," zegt Tim Moesman, eigenaar van Hippisch Centrum Nootdorp, een van de drie pilot maneges van de Cross Challenge. "De onderlinge wedstrijden waren super leuk en trokken veel aandacht, ook van buiten. Ik ben benieuwd naar de ervaringen en de conditie van de deelnemers aan deze open wedstrijd!" Hippisch Centrum Nootdorp organiseert deze open wedstrijd in samenwerking met studenten van het Lentiz MBO paardensport.

Over de Cross Challenge:
Manege Filip Dros, Hippisch Centrum Nootdorp en de Rotterdamsche Manège zijn de eerste drie maneges die starten met de nieuwe stoere paardensportdiscipline; de Cross Challenge. Bij de Cross Challenge komen naast paardrijden ook andere sporten aan bod als hardlopen, zwemmen en zelfs schieten. Bij het paardrijden gaat het vooral om outdoor activiteiten waarbij met en zonder paard of pony obstakels overwonnen moeten worden. Daarvoor is ook conditie nodig dus wordt ook aandacht besteed aan andere sporten en andere speciale technieken in sporten zoals schieten en mountain biken of schermen. De Cross Challenge speelt zich vooral buiten af. Kinderen kunnen al jong deelnemen aan de Cross Challenge (van 8-16 jaar) ze spelen in het terrein, raken vertrouwd met de paarden en pony’s op stal en geraken spelenderwijs in het zadel. Ook voor gevorderde ruiters biedt de Cross Challenge veel uitdaging.De Cross Challenge is geïnspireerd door de vijfkamp bij de Olympische Spelen.

De deelnemende maneges:

Rotterdamsche Manège - Kralingseweg 120 - 3062 CG Rotterdam - 010-4526838 - www.jockeyclub.nl
Manege Hippisch Centrum Nootdorp - Oudeweg 62 - 2631 PB Nootdorp - 015-3108193 - http://www.hcnkids.nl/
Manege Filip Dros - Kooiwalbos 1 - 2992 XE Barendrecht - 010 – 41 931 88 - http://www.manegefilipdros.nl

Lees hier meer over Cross Challenge.

Categorie: cross challenge

Ander Nieuws

  • Aan de slag met Cross Challenge!
    Aan de slag met Cross Challenge!
  • Veel ruiters in de ban van Cross Challenge na geslaagde wedstrijd
    Veel ruiters in de ban van Cross Challenge na geslaagde wedstrijd
  • Cross Challenge: Uitdagende paardensport voor stoere jongens
    Cross Challenge: Uitdagende paardensport voor stoere jongens