­ Doron Kuipers en Oranje-springteam derde in Gijon - KNHS

Doron Kuipers en Oranje-springteam derde in Gijon

Geplaatst op 02 september 2018 in Springen

In de Grote Prijs van het vijfsterrenconcours in het Spaanse Gijon is Doron Kuipers (Mijnsheerenland) op een mooie derde plaats geëindigd met zijn vermogende Charley. Vrijdag eindigde Oranje in de Landenwedstrijd na barrage op een derde plaats. Ook hier was er een hoofdrol voor Kuipers die in beide omlopen foutloos reed met Charley (v.Calido I).

In de Grote Prijs herhaalde Doron Kuipers zijn prestatie van de Landenwedstrijd. Na een foutloze eerste omloop over de hindernissen met een hoogte van maximaal 1.60m plaatste Kuipers zich voor de winning round, samen met 12 concurrenten. Ook hierin liet Charley alle balken onberoerd en kwamen ze over de finish in een tijd van 63.47 seconden. De Belg Gilles Dunon verbeterde het resultaat van Kuipers. De winst ging naar de Ier Richard Howley en de in Nederland gefokte merrie Dolores.
Met een springfout in de eerste manche van de Grote Prijs eindigden Sanne Thijssen en Lisa Nooren, beide lid van het KNHS Talententeam en ook allebei al eens Talent van het Jaar, op de plaatsten 15 en 18.

Brons in Landenwedstrijd
Het Nederlandse team in de Landenwedstrijd op vrijdag bestond naast Doron, Sanne en Lisa uit Leon Thijssen, die ook de honneurs van Rob Ehrens als chef d’equipe waar naam. Na twee omlopen moesten Spanje, Italië en Oranje in een barrage de podiumplaatsen verdelen.
Eduardo Alvarez Aznar beet het spits af in de barrage voor Spanje en bleef tot grote vreugde van thuispubliek foutloos met Seringat. Dat lukte Italië niet en ook Leon Thijssen moest met Cristello een springfout incasseren. De tijd van Thijssen was een fractie langzamer dan de van Italië, waardoor Nederland brons pakte. Spanje won voor een uitzinnige menigte.

Uitslag Grote Prijs CSIO5* Gijon, 1.60m
1. Richard Howley (Ier), Dolores (v.Berlin), 0 – 0, 59.86 sec
2. Gilles Dunon (Bel), Fou Toi van de Keihoeve (v.Toulon), 0 – 0, 61.31 sec
3. Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Charley (v.Calido I), 0 – 0, 63.47 sec

Klik hier voor de volledige uitslag


Uitslag Landenwedstrijd, 1.60m
1. Spanje, 12 str pnt (0, 42.37 sec)
2. Italië, 12 str pnt (4, 41.36 sec)
3. Nederland, 12 str pnt (4, 42.04 sec)
Lisa Nooren (Engis), VDL Groep Sabech d’A (v.Qredo de Paulstra), 4 - 4
Sanne Thijssen (Sevenum), Expert (v.Mermus R), 0 - 4
Leon Thijssen (Sevenum), Cristello (v.Numero Uno), 4 – 8 (4, 42.04 sec)
Doron Kuipers (Mijnsheerlend), Charley (v.Calido I), 0 – 0

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Doron Kuipers en Charley (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF