­ Drie finaleplaatsen voor voltige jeugd op EK *UPDATE* - KNHS

Drie finaleplaatsen voor voltige jeugd op EK *UPDATE*

Geplaatst op 05 augustus 2018 in Voltige

De Nederlandse voltige jeugd heeft op het EK in Hongarije drie finale plaatsen weten te behalen. Het team presteerde met een achtste plaats het beste.

Voor de Junioren was er voor het EK al een tegenslag toen vaste paard Iolet niet helemaal fit bleek en thuis moest blijven. Vervanger Zacharias deed het gelukkig ook goed en hielp het team naar een mooie achtste plaats.

In de eerste ronde lieten de Nederlandse solo voltigeurs ook nette prestaties zien. Arthur Seidel begon met een negende plaats en wist die ook vast te houden in de kür en eindstand. Lotte Geelhoed deed hetzelfde bij de dames, maar dan op plaats 11.

Charlotte Seidel stond na de eerste ronde op plaats 22, maar wist zich nog knap op te werken naar de 16e plaats, dat was helaas net niet genoeg voor de finale. Annebeth Kubbe werd uiteindelijk 19e.

Toekomst potentieel
“Ik ben zeer tevreden over de prestaties van de voltigeurs”, vertelt bondscoach Diana van Klaveren. “Vorige editie hadden we niemand in de finale op het jeugd EK en nu twee en ook nog twee dames die er heel dichtbij zaten. Ik verwacht van deze jeugd ook dat ze al snel aansluiting kunnen vinden bij de senioren. Het zijn allemaal voltigeurs met potentie voor de toekomst. Ook het team heeft het op een vreemd paard heel goed gedaan. Ik ben echt trots op de groep. Iedereen heeft naar verwachting gepresteerd en het was een mooi kampioenschap.”

Foto's Arjen van der Spek

Ander Nieuws

  • Sam Dos Santos wereldkampioen junioren Voltige heren
    Sam Dos Santos wereldkampioen junioren Voltige heren
  • Deelnemers internationale wedstrijden 26 juli 2021 t/m 1 augustus 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 26 juli 2021 t/m 1 augustus 2021
  • Selectie WK Voltige bekend
    Selectie WK Voltige bekend