­ Dutch Youngster Festival opgenomen in Youth FEI Nations Cup - KNHS

Dutch Youngster Festival opgenomen in Youth FEI Nations Cup

Geplaatst op 03 april 2018 in Springen

Het Dutch Youngster Festival, het enige jeugdconcours in Nederland met landenwedstrijden, is door de FEI opgenomen in de officiële Youth FEI Nations Cup reeks. Het jeugdconcours in Wierden voor pony’s, Children, Junioren en Young Riders is elk jaar opnieuw een graadmeter voor het Europees kampioenschap springen jeugd en vindt dit jaar plaats van 30 mei tot en met 2 juni.

Het Dutch Youngster Festival is al jaren één van de belangrijkste jeugdconcoursen van Europa en behoudt die status met de toetreding tot de prestigieuze Youth FEI Nations Cup. De finale hiervan zal rond december plaatsvinden op een nog nader te bepalen evenement. Europese landen zullen de beste jonge talenten opstellen voor de landenwedstrijden.

Outdoor Wierden
Het internationaal springen in Wierden begint echter al op woensdag 16 mei met de openingsdag van Outdoor Wierden, het internationaal springconcours op CSI1* en CSI2* niveau. “Een week eerder dan gewend, op aanvraag van ruiters. Anders zaten we in hetzelfde weekend als diverse andere internationale springevenementen”, vertelt wedstrijdleider Marinus Vos. Dat de ruiters boven alles centraal gesteld worden in Wierden kenmerkt deze uitspraak.

De volledige kalender van de Youth FEI Nations Cup wordt zsm gepubliceerd.

Bron: www.dutchyoungsterfestival.com

Foto: Foto Trailer

Categorie: FEI Nations Cup

Ander Nieuws

  • Marc Houtzager wint Wereldbekerwedstrijd Jumping Amsterdam
    Marc Houtzager wint Wereldbekerwedstrijd Jumping Amsterdam
  • Kevin Beerse derde in Grote Prijs CSI2* Peelbergen
    Kevin Beerse derde in Grote Prijs CSI2* Peelbergen
  • Vier paarden vastgelegd door Stichting Nederlands Olympiade Paard
    Vier paarden vastgelegd door Stichting Nederlands Olympiade Paard