­ DVB Foundation Award voor Mariette Scheltens - KNHS

DVB Foundation Award voor Mariette Scheltens

Geplaatst op 09 maart 2018

In de Peelhal die donderdagavond geheel in het teken stond van de dressuur aangepaste sport is de DVB Foundation Award uitgereikt aan Mariette Scheltens, bestuurslid en ‘duizendpoot’ bij de Prinses Màxima Manege voor aangepast paardrijden in Den Dolder.

Het is ongekend wat Mariette Scheltens allemaal heeft gedaan voor de Prinses Máxima Manege. Dit jaar nog zorgde ze voor het rondkrijgen van de sponsoring voor een nieuwe bodem. Ze zorgde voor het vervangen en opknappen van de paddocks. Deze paddocks had ze jaren daarvoor in overleg met Utrechts Landschap al weten te realiseren.
Scheltens zorgde recent voor een budget voor jonge sterke paarden, zodat een aantal van de trouwe paarden in Den Dolder met pensioen konden gaan. Scheltens is de 70 gepasseerd, maar onvermoeibaar in haar activiteiten.
Mariette Scheltens wint dus de DVB Foundation Award 2017. Zij zal geen moeite hebben om de bijbehorende geldprijs van €1000,- ter bevordering van het therapeutische effect van paardrijden bij de Prinses Màxima Manege te besteden.

“In Mariette Scheltens eren we al die vrijwilligers in het land die extreem veel doen voor de paardensport aangepaste sport. Fijn dat deze vrijwilligers er zijn. Zonder hen gaat het niet”, zei oud-paralympisch winnaar Joop Stokkel namens de jury van de Award.

Dit jaar kon het publiek de jury attent maken op opvallende vrijwilligers. Uit de vele aanmeldingen werden ook Hermy Wensveen en Jeroen Treur in het zonnetje gezet. Hermy Wensveen is de steun- en toeverlaat voor de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Amsterdam. Jeroen Treur, zelf een ruiter met een beperking, ontwikkelde zich tot onmisbare verzorger van de paarden van Manege In t Biobos in Arnhem.

De DVB Foundation Award voor de dressuur aangepast sporten is een Jaarprijs van de stichting rond Dressuurstal Van Baalen voor iemand die het meest opvallend heeft bijgedragen aan deze tak van sport, in de ruimste zin van het woord. Dat kan zijn een sporter, trainer, sponsor, organisator, vrijwilliger, of anderszins.
De Award werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt.

De Award werd eerder gewonnen door:
2012: Journaliste Dorli Welp
2013: Trainster Adelinde Cornelissen
2014: Sanne Voets
2015: Equipe WEG 2014
2016: trainer Chris Haazen
2017: bondscoach Joyce Heuitink

Foto: Office-manager Dettie Noordzij, wedstrijdleider Joris Kemperman, voorzitter DVB Foundation Johan Dorresteijn, bestuurslid Jan Jongerius, winnares Mariette Scheltens met Award, door Leanjo de Koster Digishots

Ander Nieuws

  • TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
    TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program