­ Eerste dag voor instructeurs zeer geslaagd! - KNHS

Eerste dag voor instructeurs zeer geslaagd!

Geplaatst op 17 september 2018

Op zondag 16 september namen 350 instructeurs deel aan de eerste Dag voor Instructeurs tijdens Horse Event in Vijfhuizen. Het onderwerp van deze dag was: ‘Inspiratie voor Instructeurs’. Het doel van deze dag was instructeurs bij te scholen en te inspireren en elkaar te ontmoeten. Dat is zeker gelukt!

In de ochtend waren er twee inspirerende gastsprekers tijdens het plenaire programma. Foppe de Haan trapte af met de 5 F’s van Foppe waarmee De Haan uitlegde hoe je door zo goed mogelijk contact met een leerling te hebben, het beste er uit kunt halen.
Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont nam de instructeurs mee in het brein van kinderen en liet zien op welke manier kinderen informatie opnemen. Hoe reageren kinderen op jou als instructeur? Steven Pont vertelde hier alles over zodat instructeurs leren bewuster om te gaan met hun eigen gedrag. 

Vervolgens was het tijd voor interactieve workshops. Thijs van Loon vertelde over pijnsignalen bij het paard, waar moet je op letten? Paardenwelzijn staat altijd voorop! Ben je instructeur? Dan is het héél belangrijk pijnsignalen van het paard te herkennen én te voorkomen natuurlijk. Ook waren er workshops over de Ruiteropleiding door ondernemer Tim Moesman, het ruiterprofiel en ruiterfitheid door Lammert Haanstra en Ferry Ferweda. Alain Broft vertelde over technologie, ook in de paardensport geldt; meten is weten.

Tijdens de lunch was er ruimschoots de mogelijkheid voor instructeurs om elkaar te ontmoeten en om ervaringen uit te wisselen.

Marion Schreuder startte het middagprogramma met uitgebreide informatie over de KNHS-instructeursopleidingen. Er was ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen, waar dan ook volop gebruik van werd gemaakt.

De dag werd afgesloten met een interessante informatieve en educatieve clinic door Mans Buurman, bondscoach van de Eventing jeugd.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde eerste instructeursdag!

Foto impressie:

Categorie: Instructeursdag 2018, opleidingen, instructeur, bijscholing

Ander Nieuws

  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022