­ EK Jeugd: Children zorgen met gouden plak voor medailleregen - KNHS

EK Jeugd: Children zorgen met gouden plak voor medailleregen

Geplaatst op 12 juli 2018 in Dressuur & Para

De Children hebben de reeks van landenwedstrijden om weten te zetten in een heuse medailleregen. De jongste leeftijdscategorie wist met een mooie voorsprong voor te blijven op het Duitse team en dat betekent een gouden teammedaille voor Lara van Nek, Sanne Buijs, Lilli van den Hoogen en Sanne van der Pols.

Bondscoach Monique Peutz vertelt dat ze dit resultaat wel gehoopt maar niet verwacht had. “Ik wist dat ik met een goed team van huis vertrok. Het moet alleen in de ring nog gebeuren. Het zijn jonge kinderen, ze hebben allemaal als volwassenen gereden. Het was een ontzettend spannende wedstrijd.”

Lara van Nek bovenaan
De hoogste score was voor Lara van Nek die 76,15% kreeg toebedeeld. De dertienjarige amazone uit Wijdewormer won verleden jaar ook al teamgoud en is het afgelopen jaar ontzettend gegroeid. “Zij vormt een elegante combinatie met haar lichtvoetige Fariska. De draf swingt aan alle kanten, het totaalbeeld ziet er licht en makkelijk uit. Een fantastische proef.”

Weer goud voor Sanne Buijs
De eveneens dertienjarige Sanne Buijs won verleden jaar individueel en teamgoud op het kampioenschap en stond er nu weer helemaal met haar Happy Feet. “Sanne moest als laatste de ring in en van haar hing het goud af. We hebben haar niet met die boodschap opgezadeld en ze reed heel geconcentreerd haar proef door.”

Prille combinatie
Lilli van den Hoogen ging als eerste van start en in het zadel van Woodstock reed zij een goede proef. “Zij vormt nog maar net een combinatie met deze pony. Dit duo heeft veel vooruitgang geboekt. Lilli valt op met haar mooie houding en zit.”

Combinatie om rekening mee te houden
Met haar machtige Excellentie is Sanne van der Pols normaal gesproken een combinatie om rekening mee te houden. Een schrikmoment in de galop zorgde ervoor dat de spanning de overhand nam en dit duo niet verder kwam dan 68,46%. In het begin van haar proef stond ze op 78% en dan zitten er in deze proeven net te weinig onderdelen om die score snel op te poetsen.”

“Het gaat echt om het paardrijden”
Voor de Children (kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar op een paard of E-pony) vervolgt het programma zaterdag met de individuele titelstrijd. Monique Peutz kijkt vol goede moed vooruit. “Er rijden dit concours 44 Children mee en er wordt enorm goed gereden. Het mooie aan deze categorie is dat het echt om het paardrijden gaat. Harmonie speelt een hoofdrol. De proeven kennen weinig onderdelen, met één fout is een combinatie weg. Zo leren kinderen op jonge leeftijd wat de sport inhoudt en krijgen ze mee hoe belangrijk het fijne paardrijden met een goede houding en zit is.”

Uitslag Landenwedstrijd Children:
Goud Nederland - 224.921
Zilver Duitsland - 223.075
Brons Frankrijk - 207.883

Individuele klassement:
1. Lara van Nek (Wijdewormer) - Fariska, 76.154 %
2. Sanne Buijs (Heusden Gem Heusden) - Happy Feet, 75.615 %
3. Isabelle Dülffer (GER) - Ben Kingsley, 75.385 %

7. Lilli van den Hoogen (De Meern) - Woodstock, 73.154 %
19. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - Excellentie, 68.462 %

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto Lara Van Nek Lara - Fariska © Hippo Foto - Leanjo de Koster

 

Ander Nieuws

  • Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
    Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
  • Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
    Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
  • Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen
    Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen