­ EK Jeugd: Geschiedenis herhaalt zich voor Sanne Buijs - KNHS

EK Jeugd: Geschiedenis herhaalt zich voor Sanne Buijs

Geplaatst op 15 juli 2018 in Dressuur & Para

Net als vorig jaar heeft Sanne Buijs de gouden medaille veroverd in de individuele finale bij de Children dressuur. Lara van Nek won het zilver en Lilli van den Hoogen maakte de top vijf compleet. Na het behaalde teamgoud is dit opnieuw een groot succes voor de jongste groep deelnemers aan het EK voor de jeugd in Fontainebleau.

In de inloopproef en de landenwedstrijd moest de dertienjarige Sanne nog haar meerdere erkennen in teamgenote Lara van Nek, maar in de finale waren de rollen omgedraaid. Vier van de vijf juryleden gaven hun hoogste punten aan Sanne met haar elfjarige Happy Feet, waardoor ze op de winnende eindscore van 76,50 % uitkwamen. De amazone uit Heuden reed op alle fronten een solide proef, ze scoorde op geen enkel onderdeel lager dan een zeven.

Topvorm

In de individuele finale bewezen de amazones van bondscoach Monique Peutz dat het Europese teamgoud geen toevalstreffer was. Lara van Nek reed met een score van ruim 75 % opnieuw een goede proef met Fariska en ook EK-debutante Lilli van den Hoogen kwam met Woodstock dichtbij het podium. Monique Peutz is dan ook apetrots: “Bij de teamwedstrijd liep het al heel erg goed, dus de dag erna hebben we even wat afgebouwd en alleen wat licht getraind. We hebben weinig veranderd want ze waren allemaal in topvorm. Gisteren hebben we de focus gelegd op de finaleproef, want die is toch een stuk moeilijker, en hebben we wat specifieke stukjes getraind. Ze hebben vandaag allemaal super verstandig gereden met het koppie erbij, geweldig!”

Teamspirit helpt

Monique Peutz is niet alleen trots op de medailles: “We krijgen zoveel complimenten voor de fijne manier van paardrijden. De paarden lopen zo mooi met de neus eruit en zo lichtvoetig. De dames hebben ook allemaal hoge punten voor hun houding en zit gekregen, dat mag best worden vermeld.”

Volgens de bondscoach is het ook de teamgeest in de Oranje-ploeg die de meiden boven zichzelf laat uitstijgen. “Het zijn de dikste vriendinnen, maar in de ring gaan ze er natuurlijk voor, en dat is heel goed. De sfeer in de ploeg zo gezellig, niet alleen bij de Children, maar in het hele kamp. Iedereen helpt elkaar en we eten met elkaar, dat geeft zo’n teamspirit.”

Klassement Individuele finale:
1. Sanne Buijs (Heusden) - Happy Feet, 76,500 %
2. Lara van Nek (Wijdewormer) - Fariska, 75,143 %
3. Kenya Schwierking (GER) – Dinos Boy, 73,536 %
4. Alina Hahn (GER) - Riana, 72,393 %
5. Lilli van den Hoogen (De Meern) - Woodstock, 72,214 %

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
  • Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
    Sanne Voets wint KNHS Para Dressuur Trophy op Jumping Amsterdam
  • Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere en Hermès N.O.P. winnen Grand Prix bij Jumping Amsterdam