­ EK jeugd: Junioren en Young Riders zesde in Landenwedstrijd - KNHS

EK jeugd: Junioren en Young Riders zesde in Landenwedstrijd

Geplaatst op 14 juli 2018 in Springen

In de landenwedstrijd springen op het EK in Fontainebleau zijn de junioren en Young Riders van bondscoach Luc Steeghs beide op de zesde plaats geëindigd. Bij de junioren ging het goud naar België. Bij de Young Riders won het team uit Groot Brittannië.

De landenwedstrijden bij de junioren en Young Riders bestaat uit drie onderdelen. De eerste wedstrijd is een direct op tijd gevolgd door twee manches van de landenwedstrijd. De junioren eindigden op de zesde plaats. Beau Schuttelaar en Caretino waren de beste combinatie en zijn ook geplaatst voor de finale op zondag. Bij de Young Riders komen Kars Bonhof en Tristan Marchal uit in de finale.
Bondscoach Luc Steeghs is duidelijk over de twee zesde plaatsen. “Er zijn gewoon teveel fouten gemaakt. Kleine dingetjes, die op een EK niet mogen gebeuren. Over de hele linie zijn er dit EK door de landen veel fouten gemaakt. Dit jaar telde het jachtspringen als eerste onder deel ook mee.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de landenwedstrijd junioren

Klik hier voor de volledige uitslag van de landenwedstrijd Young Riders

Foto: Beau Schuttelaar en Caretino (www.digishots.nl)

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF