­ EK Jeugd: Sanne ter Haar vierde bij de Children - KNHS

EK Jeugd: Sanne ter Haar vierde bij de Children

Geplaatst op 14 juli 2018 in Springen

Sanne ter Haar is gedeeld vierde geworden op het Europees Kampioenschap voor Children in Fontainebleau. In een barrage om de plaatsen twee tot en met zes kwamen Sanne en haar vosruin Aldhers net te kort voor een medaille. “Ik had in het begin van de barrage met iets meer tempo moeten rijden, maar ik heb mijn best gedaan en mijn paard ook”, vertelt Sanne tevreden.

Sanne ter Haar en Aldhers maakten pas in de tweede finaleronde hun eerste springfout van het Europees Kampioenschap. Alleen de Ierse combinatie Rhys Williams en CES Cruson lukte het om over vijf parcoursen foutloos te blijven en veroverde daarmee het goud. Met vier concurrenten reed Sanne ter Haar de barrage om de plaatsen twee tot en met zes. In de climax van het EK bleven Sanne en Aldhers wederom foutloos. De tijd van 36.12 seconden was goed voor de vierde plaats. “De vierde plaats is eigenlijk net niks, maar toch ben ik wel tevreden”, reageert Sanne. “Ik had mijn kansen vooraf iets hoger ingeschat. In de barrage had ik aan het begin met iets meer tempo moeten rijden. Ik heb mijn best gedaan en mijn paard ook.”

In de top van het klassement was het aantal springfouten beperkt, de overige deelnemers bij de Children verlieten de ring met de nodige strafpunten. Sanne heeft hier wel een verklaring voor. “De parcoursen waren niet hoog, maar wel technisch.” Waarom ze er geen moeite mee had weet Sanne wel. “Mijn paard was in topconditie en deed heel goed zijn best, en ik ook”, vertelt de veertienjarige die na de vakantie in Harderwijk naar de tweede klas van de Havo gaat. “Ik wil nu wel door naar de Junioren, alleen weet ik niet of mijn paard Aldhers dat aankan. Hij is nu vijftien.”

“Sanne reed goed vanmorgen”, vertelt bondscoach Luc Steeghs. “Jammer van de pechfout in de dubbel waardoor ze barrage moest rijden. Ze moest als eerste en was een ijkpunt voor de combinaties na haar. Die namen meer risico bij het inrijden van de dubbel. Sanne heeft in zes ronden maar een springfout gemaakt. Dat is gewoon heel goed.”

Klik hier voor de volledige uitslag

Het Nederlandse Children team moest in de landenwedstrijd na de eerste omloop genoegen nemen met de twaalfde plaats. De beste tien landen reden de tweede manche. Voor het individuele klassement reden de Nederlandse combinaties wel de tweede manche. Het lukte alleen Sanne ter Haar om zich te plaatsen voor de finale. Het team bestond verder uit Emma Bocken, Finn Boerekamp en Senna Everse. Ceejay Joosten nam individueel deel aan het EK.

Klik hier voor de uitslag van de Landenwedstrijd

Foto: Sanne ter Haar en Aldhers (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF