­ EK Jeugd: Tristan Marchal vierde bij Young Riders - KNHS

EK Jeugd: Tristan Marchal vierde bij Young Riders

Geplaatst op 15 juli 2018 in Springen

Slechts twee combinaties wisten in de finale van het EK Young Riders in Fontainebleau foutloos te blijven: de Brit en Europees kampioen Harry Charles en Oranje-ruiter Tristan Marchal. Tristan klom daarmee van de 22ste naar de vierde plaats in de eindstand. “Ik had een plaats in de top tien als doel gesteld. De vierde plaats heeft me echt verrast. Dit is een belachelijk goede prestatie”, aldus Marchal die zijn ruin Sambucca reed.

In de finale van het EK stond er volgens Tristan Marchal een pittig parcours met hindernissen tot 1.55m. “Ik had een keer een 150m gereden en verder alleen 1.45m”, vertelt Marchal. “In de eerste ronde van de landenwedstrijd heb ik shit gereden. In de tweede ging het een stuk beter en kreeg ik een rijfout. Daarna pakte mijn paard Sambucca het goed op. Vanochtend dacht ik: ik ga laten zien wat ik waard ben. Zo heb ik de finale proberen te rijden of mijn leven er van af hing. Een podiumplaats had ik nooit ingeschat. Ik had een plaats in de top tien als doel gesteld. Dit heeft me echt verrast. Het is eigenlijk een belachelijk goede prestatie. De laatste dag was gewoon enorm zwaar.”
Marchal voelde zich wel gesteund. “Ik kreeg heel veel hulp van bondscoach Luc Steeghs en van Jenny Johansson. Het team om me heen was super gemotiveerd.” Over zijn paard Sambucca heeft Tristan niets dan lof. “Hij deed ongelooflijk goed zijn best. Hij genoot echt van het hele concours. Als hij de muziek hoorde bokte hij van vrolijkheid. Dat deed mij ook erg goed.”

Kars Bonhof en Zento noteerden in de eerste manche van de finale 13 strafpunten en kwamen niet meer aan start in de tweede en eindigden het EK op de 24ste plaats.

Klik hier voor de einstand van het EK Young Riders

Klik hier voor de uitslag van de finale

Foto: Tristan Marchal en Sambucca (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023