­ EK Pony's: Thessa Gilbers stijgt boven zichzelf uit - KNHS

EK Pony's: Thessa Gilbers stijgt boven zichzelf uit

Geplaatst op 11 augustus 2018 in Dressuur & Para

Op het Europees kampioenschap voor ponyruiters in het Britse Bishop Burton steeg Thessa Gilbers boven zichzelf uit door een persoonlijk record van 73,83% bij elkaar te rijden. In het zadel van Baumann’s Despino reed de amazone daarmee naar de vijfde plaats in de individuele proef.

“Voorafgaand aan het kampioenschap zei ik al dat ik eigenlijk vijf amazones mee wilde nemen, zo dicht zat Thessa Gilbers tegen de selectie aan. Door een uitvaller mocht zij toch mee en ze rijdt hier persoonlijk record na persoonlijk record”, meldt een trotse Monique Peutz over de amazone uit Varsseveld.

Grote klasse
De bondscoach vervolgt: “Thessa ging bij het losrijden al heel goed en voordat ze de ring in moest ging er een knop in en zette ze alles op alles. Het resultaat was een prachtig gedurfde proef waar we allemaal van opkeken. Ze scoort op het drafwerk, dat is met veel schwung en ook de keertwendingen en de uitgestrekte stap zijn van grote klasse.”

Wisselende beoordeling
Micky Schelstraete had te maken met een wat wisselende jurybeoordeling en liet met 73,62% de zevende positie noteren. “Micky had haar pony er scherp aanstaan en was goed aan het rijden. Het was jammer dat Elin’s Noncisdador schrok op de diagonaal waar ze eigenlijk middengalop moest rijden. Dat heeft veel punten gekost.”

Tiende plaats voor Romney
De Kiki Romney en haar Reedborder Amazing (v.Bodo) kwamen tot 72,05%. Dit betekende de tiende plaats voor de Zuid-Hollandse amazone. “Een proef met een scherp drafgedeelte, al had Reedborder Amazing er in het galopgedeelte net wat beter kunnen aanstaan. We weten dat er winst te behalen valt, daar gaan we morgen zeker voor.”

Geen kür voor Prinsen Fleur Prinsen eindigde als veertiende. Met haar Next Black Magic (v.Nabucco R) was de amazone goed voor 70,94% en omdat zij de vierde Nederlandse combinatie is, zit er geen kür in voor de amazone uit Achterveld. “Het is jammer dat ze geen kür mag rijden, desondanks heeft ze goed gepresteerd hier op dit kampioenschap. Met haar veertiende plek zat ze zelfs nog in de prijzen”, besluit Peutz.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Thessa Gilbers door Eventingphoto

 

 

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders