­ EK U25: Denise Nekeman grijpt net naast de medailles - KNHS

EK U25: Denise Nekeman grijpt net naast de medailles

Geplaatst op 16 augustus 2018 in Dressuur & Para

Het ligt dicht bij elkaar op het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar in Exloo. Waar in de landenwedstrijd de Britse Charlotte Fry nog bovenaan stond met haar Dark Legend (v.Zucchero), blijft zij nu op minder dan een tiende van een procent van de Duitse Jill-Marielle Becks die met Damon’s Satelite (v.Damon Hill) de overwinning naar zich toetrok. Beste Nederlandse was Denise Nekeman, in het zadel van Boston STH (v.Johnson) kwam zij tot 73,66% en de vijfde plaats.

De afstand tot het podium is maar heel minimaal, de nummers drie tot en met vijf verschillen 0,33% en dat maakt de strijd om het brons heel heftig. Volgens bondscoach Alex van Silfhout reed de amazone een sterke proef waar ze weinig punten liet liggen. “Denise maakte geen fouten, had haar piaffe en passage goed op orde. De einduitslag viel ons een beetje tegen, al had ze ook te kampen met wat juryverschil.”

Nieuwenhuis tiende
Jeanine Nieuwenhuis mocht als eerste de baan in en reed volgens de bondscoach twee slagen beter dan gisteren. “Zij kan zeker tevreden zijn. TC Athene is een heel compleet paard dat met veel kracht en expressie door de proef heengaat. In de training en in het losrijden heeft ze al veel meer controle over de piaffe, in de ring is dat nog wat lastiger. Binnen nu en een paar maanden is dat zeker beter, ze zijn op de goede weg.” Het resultaat: 70,66% en de tiende plaats.

Betere proef voor Van der Vlist
Vlak daarachter volgt Maxime van der Vlist die met haar Negro-zoon Bailey 70,53% liet noteren. “Een betere proef dan in de landenwedstrijd. Je ziet toch vaak dat de eerste dag de volgorde wordt bepaald, want qua punten is het verschil niet heel groot. Bailey bleef er goed aan trekken en liet een fris totaalbeeld zien.”

Huberts maakt sprong in klassement
Carlijn Huberts maakte met Watoeshi (v.Rousseau) een flinke sprong in het klassement. In deze tweede proef scoorde de amazone 67,82% en dat leverde de zestiende plaats op. “De spanning van gisteren was zo goed als weg bij Watoeshi. Op een paar kleine hakkels na zette Carlijn een foutloze proef neer. Dat belooft nog wat voor de toekomst.” Omdat er maximaal drie ruiters uit één land van start mogen in het afsluitende onderdeel, houdt het kampioenschap hier op voor Huberts.

Spannende eindstrijd
Er wordt goed gereden tijdens dit kampioenschap en dat maakt de individuele titelstrijd in de kür op muziek heel spannend. Van Silfhout: “De eerste vijf van vandaag zijn heel complete paarden die extra kunnen bewegen en er scherp aanstaan. Ik hoop op een podiumplek voor één van de Nederlanders, al is het de vorm van de dag die dat bepaalt. Aan de fitheid van Boston STH ligt het in ieder geval niet, die was tijdens de tweede veterinaire keuring nog zo fris als een aap.”

Kijk hier voor de gehele uitslag

Foto Denise Nekeman door Digishots

 

 

 

 

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen