­ Equestic nieuwe partner KNHS - KNHS

Equestic nieuwe partner KNHS

Geplaatst op 15 maart 2018

Goed nieuws, de KNHS mag Equestic als nieuwe partner verwelkomen. Vandaag tekenden Leon Rutten, CEO van Equestic en bedenker van de innovatieve SaddleClip en Esther Hendriksen, hoofd Communicatie, Marketing & Sponsoring van de KNHS het partnercontract. Equestic en de KNHS gaan dit partnership voor een jaar aan.

“We zijn blij dat we met deze samenwerking kunnen bijdragen aan het internationale succes van de Nederlandse sport. De Nederlandse paardensport en de KNHS hebben internationaal een grote reputatie. Deze samenwerking gaat ons enorm helpen bij de internationale introductie van de Equestic SaddleClip”, aldus Leon Rutten.

Esther Hendriksen is enthousiast over de samenwerking. “Met de SaddleClip kunnen onze coaches en topruiters de trainingen met hun paarden nog beter meten en analyseren. Daarmee krijgen we inzichtelijk waar we nog stappen kunnen maken ter verbetering van de Nederlandse topsportprestaties. Ook geeft het inzicht in de belasting van de training op je paard waardoor we in een vroeg stadium mogelijke blessures kunnen signaleren.”

Equestic SaddleClip
De SaddleClip is een sensor die trainingen met paarden meet en analyseert. De SaddleClip geeft inzicht in de trainingen en creëert bewustzijn bij de ruiter. De analyses signaleren zware inspanningen in een vroeg stadium. De aard en de intensiteit van de training kunnen zo snel en gericht worden aangepast. Het resultaat: een paard dat lekker in zijn vel zit, geen blessures heeft, betere resultaten behaalt en langer op niveau kan presteren. De analyses van de SaddleClip zijn te delen, bijvoorbeeld met een trainer, hoefsmid of een dierenarts. De SaddleClip is eenvoudig te bevestigen aan het zadel.

De Equestic SaddleClip is verkrijgbaar bij de grotere online en offline ruitersportzaken in Nederland. De advies verkoopprijs is € 249,95. De bijbehorende mobile app is gratis te downloaden in de App- en Playstore. Bezoek www.equestic.com voor meer informatie over de SaddleClip.

Ander Nieuws

  • Groen licht voor TeamNL Paradressuur. wereldranglijst schept verwachtingen
    Groen licht voor TeamNL Paradressuur. wereldranglijst schept verwachtingen
  • Wat maakt een goed voltigepaard?
    Wat maakt een goed voltigepaard?
  • WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere
    WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere