­ Erna Bronsvoort neemt afscheid als KNHS-bestuurslid - KNHS

Erna Bronsvoort neemt afscheid als KNHS-bestuurslid

Geplaatst op 08 november 2018

Na drie termijnen heeft Erna Bronsvoort tijdens de Ledenraadsvergadering op 8 november afscheid genomen van het KNHS-bestuur. Erna was sinds 2010 bestuurslid met de portefeuille breedtesport.

Cees Roosemond, die sinds dit jaar voorzitter is, bedankte Erna: “We hebben natuurlijk niet zo heel lang samengewerkt. In de korte tijd zijn we een hecht team geworden, met de nodige discussies die daarbij horen. Erna was binnen het bestuur degene die mij het meeste uitdaagde. Daar word je door geprikkeld en dat ga ik missen. Erna, heel erg bedankt.”

Ook Erna sprak een woord van dank uit: “Ik kan me bijna niet voorstellen dat het alweer negen jaar geleden is, dat ik Jaap Werners opvolgde in het KNHS-bestuur. Ze zochten iemand die met de rijlaarzen in de klei stond. Voor mij was de doorslag dat naar een jarenlange fusieperiode, nu een fase was aangebroken waarin de sport de boventoon zou voeren. Sport is waar m’n hart ligt, bij alle sporten in het algemeen, maar in het bijzonder bij de paardensport. Ik zit elke dag te paard. Dan is het wel heerlijk om de portefeuille wedstrijdsport te  mogen behartigen. Met liefde en toewijding heb ik mijn best gedaan om er iets van te maken. Als ik terugkijk overheerst het gevoel van tevredenheid. We hebben als KNHS mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Een bijzondere stap was de overstap van de startcoupon naar digitaal inschrijven. Ook de sportverbinding tussen recreatieve- en wedstrijdsporters vind ik heel mooi gelukt, met de komst van sportfora, de samenwerking met de FNRS en de mooie ruiteropleiding brons, zilver en goud. Er moet voldoende aandacht blijven door de sportaanbieders.
Het waren leerzame jaren, daar ben ik heel dankbaar voor. Als ik iets geleerd heb, dan is het wel het zoeken naar de optimale compromis. Zeker binnen zo’n complexe organisatie. Ik bedank iedereen voor het in mij gestelde vertrouwen. Jullie staan op een heel bijzonder punt en ik ga het van een afstandje meekijken. Jullie gaan van hand veranderen en ik ben instructeur dus ik zeg: Behoud voldoende tempo, ritme en verbinding, blijf in balans en zorg voor voldoende stelling en buiging in de nieuwe richting.”

Binnenkort wordt op www.knhs.nl een vacature geplaatst voor de vrijgekomen positie in het bestuur van de KNHS. Benieuwd wie er in het KNHS-bestuur zitten? Kijk hier.

Foto: Digishots

Categorie: Bestuur

Ander Nieuws

  • Gouden KNHS-speld voor Erna Bronsvoort
    Gouden KNHS-speld voor Erna Bronsvoort
  • Gouden speld voor Max Bentum en Theo Ploegmakers
    Gouden speld voor Max Bentum en Theo Ploegmakers
  • Verslag Ledenraadsvergadering 19 maart 2018
    Verslag Ledenraadsvergadering 19 maart 2018