­ Europees zilver voor U25 dressuurteam - KNHS

Europees zilver voor U25 dressuurteam

Geplaatst op 15 augustus 2018 in Dressuur & Para

Het Nederlandse dressuurteam voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar heeft een prachtige zilveren medaille bemachtigd op de Europese kampioenschappen in het Drentse Exloo. Duitsland was nog een maatje te groot voor het oranjeteam. De Britten, goed voor teambrons, hebben in Charlotte Fry een sterke troef. Met haar Nederlands gefokte Dark Legend (v.Zucchero) kwam Fry tot 74,94% en de overwinning in deze proef.

Bondscoach Alex van Silfhout is blij met de zilveren teammedaille. “Alle amazones hebben goed hun best gedaan en in de voorbereiding niets laten liggen. In de wedstrijd waren er nog wel wat pechdingen, maar in de strijd tussen zilver en brons was het geluk toch nog aan onze kant.”

Nekeman beste Nederlandse
Beste Nederlandse was Denise Nekeman. Zij zadelde Boston STH (v.Johnson) en reed met 72,67% naar de vijfde positie. “Denise reed een sterke proef met een heel goed draf- en galopgedeelte. De piaffe was ook heel goed, maar de passage had zo nu en dan wat hakkels. Dat kostte net wat veel punten.”

Communicatiefoutje bij Nieuwenhuis
Nederlands kampioene Jeanine Nieuwenhuis kwam in het zadel van TC Athene (v.United) tot 71,82% en de zesde plaats. “TC Athene gaat altijd met veel afdruk, zo ook in de passage. In de eerste piaffe kwam hij niet genoeg op de plaats en ontstond er een communicatiefoutje. Dat leverde samen met een paar schoonheidsfoutjes lage cijfers op. Een sterke rit, maar we weten dat het beter kan.”

Van der Vlist lager dan gebruikelijk
De zeventiende positie was voor Maxime van der Vlist. Haar Negro-zoon Bailey scoorde met 68,26% net wat lager dan gebruikelijk. “Bailey stond er goed aan en Maxime liet een verzorgde proef met veel controle zien. In de tweede pirouette sprong hij achter om en dat kon Maxime niet meer corrigeren. Dat zijn onvoldoendes die ook nog dubbel tellen. Zoiets kost teveel punten op een kampioenschap.”

Spanning
Carlijn Huberts en Watoeshi (v.Rousseau) zetten met 63,47% (33e) het wegstreepresultaat neer. “Het was jammer dat Watoeshi wat spanning opbouwde en daardoor begon te proesten. Carlijn maakte ervan wat er te maken viel, maar het was niet hun dag.”

Kansen
Donderdag vervolgt de individuele titelstrijd en daarin hoopt de bondscoach op verrassingen. “Er zijn zeker nog kansen voor de Nederlandse amazones. We weten wat ze kunnen op de goede momenten. Het is hier een fantastisch georganiseerde wedstrijd, daar kan het niet aan liggen. Alles is piekfijn in orde en de organisatie doet alles om het iedereen naar de zin te maken”, besluit de bondscoach.

Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen 

Foto Denise Nekeman door Digishot

Ander Nieuws

  • Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
    Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”