­ Evi van Rooij bovenaan in KNHS-Felix Hippisch Cup - KNHS

Evi van Rooij bovenaan in KNHS-Felix Hippisch Cup

Geplaatst op 28 december 2018 in Dressuur & Para

In Nieuw en Sint Joosland werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van de KNHS-Felix Hippisch Cup verreden. Evi van Rooij liet van zich horen door met King Stayerhof’s Jango (v.Kosmo van Orchid’s) naar 69% te rijden. Daarmee bleef Van Rooij voor op Lara van Nek en Baumann’s Despino.

“Het was een leuke rubriek met een goede kwaliteit aan pony’s. Over het algemeen werd er netjes gereden. Bij de meeste combinaties vonden we als jury dat de pony’s een meer verzameld beeld mogen tonen. Veel pony’s mochten met wat meer uitstraling door de proef heen om boven de 70% te kunnen scoren”, meldt Ruud de Schaeffer die samen met Jacques van der Harst en Mattie Boomaars de 20 combinaties beoordeelde.

Hoge cijfers
“Evi stelt haar pony mooi voor en rijdt haar figuren netjes. Voor hogere scores vinden we dat haar pony meer tot dragen mag komen, dan worden de verruimingen ook beter. De keertwendingen werden goed gereden, daar kreeg Evi hoge cijfers voor.”

Minimaal verschil
Op minimaal verschil volgde Lara van Nek en haar Baumann’s Despino (v.FS Don’t Worry). Van Nek scoorde 68,71% en kreeg als tip mee om de buiging in de zijgangen te verbeteren. Hetzelfde commentaar kreeg Senna Evers. Met haar Majos Cannon (v.Marchi) scoorde ze 67,33%, wat goed was voor de derde plaats.

Opvallende pony
“Een opvallende pony”, oordeelt De Schaeffer over Colourfull Cannonball (v.Can Dance). “Niet in de laatste plaats om zijn kleur, maar ook het sterke achterbeen viel op.” Robin Heiden bracht Colourfull Cannonball naar 67,14% en de vierde plek. Evi van Rooij eindigde met Den Östrik Macho (v.Good Looking) op de vijfde plaats.

KNHS-Felix Hippisch Cup
Het belangrijkste doel van de KNHS-Felix Hippisch Cup is het bevorderen van de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties in de klasse Z2 dressuur. Daarnaast is het een belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Elke maand wordt er een selectiewedstrijd voor de finale verreden.

Voor meer informatie en de kalender van de KNHS-Felix Hippisch Cup

Foto Evi van Rooij door DigiShots

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid