­ Evi van Rooij wint finale KNHS-Felix Juristen Cup - KNHS

Evi van Rooij wint finale KNHS-Felix Juristen Cup

Geplaatst op 16 juni 2018 in Dressuur & Para

Evi van Rooij heeft vandaag de finale van de KNHS-Felix Juristen Cup gewonnen. Met haar King Stayerhof’s Django bleef ze Micky Schelstraete net voor. De finale werd verreden bij De Kroo in Nieuw en St Joosland.

In de KNHS-Felix Juristen Cup werd de strijd vandaag gestreden tussen Evi van Rooij met haar King Stayerhof's Jango en de KNHS winterkampioenen Micky Schelstraete en Elin's Noncisdador. Ditmaal was het Van Rooij die de eerste proef won en ook de eindoverwinning opeiste. Schelstraete kwam met haar schimmelhengst nog wel dichtbij door de winst in de kür met 77,125%, ze kwam uiteindelijk 0,374 te kort voor de eindzege. Fleur Prinsen reed Next Black Magic met een constante verrichting naar de derde plaats.

Tevreden bondscoach
Bondscoach Monique Peutz is na afloop zeer enthousiast. “Er werd goed gereden, maar wat ook niet vaak genoeg gezegd kan worden, het is een prachtige wedstrijd. Alles is top georganiseerd en super voor elkaar. Namens de ruiters wil ik de organisatie bedanken en ook nog eens extra de heer Jos Felix. Wij zijn heel blij met de competitie en deze super sponsor. Voor alle ruiters waren er ook weer mooie prijzen en zadeldekjes geregeld, echt geweldig.”
De nummers een en twee ontliepen elkaar weinig. Monique Peutz vertelt: “Evi is dit jaar met deze pony aan een hele sterke opmars bezig. Ze laat hele fijne, correct gereden proeven zien waarbij de pony een hele mooie aanleuning heeft en alles zeer goed is afgewerkt. In de kür klopte alles ook heel mooi met de muziek. Micky reed ook heel steady en constant. De galop had misschien iets meer schwung mogen hebben, maar de amazone laat nergens punten liggen. Beide meiden ontliepen elkaar echt maar heel weinig.”

Finale KNHS-Felix Juristen Cup pony's
1. Evi van Rooij (Sint Michielsgestel) King Stayerhof's Jango, 74,333 - 76,833 totaal 151,166
2. Micky Schelstraete (Gemonde) Elin's Noncisdador, 73,667 - 77,125 totaal 150,792
3. Fleur Prinsen (Achterveld) Next Black Magic, 72,524 - 74,042 totaal 146,566
4. Sanne van der Pols (Abbenbroek) TC Orchid's Syria, 69,381 - 73,292 totaal 142,673
5. Thessa Gilbers (Varsseveld) Baumann's Despino, 71,286 - 69,250 totaal 140,536

Foto Evi van Rooij en King Stayerhof's Jango

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek