­ Frank Hosmar wint finale KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy - KNHS

Frank Hosmar wint finale KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Geplaatst op 26 juni 2018 in Dressuur & Para

Frank Hosmar heeft de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor Gelderland scoorde Hosmar met zijn Alphaville N.O.P. ruim 77%. Sanne Voets werd tweede, Yvette Overgoor derde.

Via diverse voorselecties hadden zes combinaties zich gekwalificeerd voor de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy bij Outdoor Gelderland op Sportcentrum Papendal. Onder toeziend ook van bondscoach Joyce Heuitink werd er mooie strijd geleverd in een kür op muziek.

Trainen bij Rotheberger
Hosmar presenteerde zijn Alphaville N.O.P. weer knap. “Ik heb recent twee dagen bij Sonke Rothenberger kunnen trainen, dat was echt leerzaam, hij had een aantal zeer nuttige tips. En de dag voor de finale heb ik bij mijn vaste trainster Adelinde Cornelissen nog een keer alles doorgereden. De proef liep echt lekker, vooral het schouder binnenwaarts en de eenvoudige galopwissels waren goed. We hebben de laatste tijd ook flink doorgetraind op de appuymenten en die waren weer beter”, vertelt een tevreden Hosmar.
“Ik ben blij dat we mede door sponsor Witte Van Moort hier de finale hebben kunnen rijden. Het is toch indrukwekkend in zo een groot stadion met die tribunes. Dat is belangrijk om te oefenen en dat kan alleen op dergelijke wedstrijden. Super dat we zo een fijne sponsor hebben.”

Bondscoach 
Bondscoach Joyce Heuitink was tevreden over haar pupillen. “Frank reed zeer goed. Aan het begin was er iets spanning bij zijn paard, maar Alphaville ging mooi gedragen door de proef. Hij heeft zijn oude kür weer gereden en dat blijkt nu steeds goed uit te pakken. Ook Sanne Voets had haar Demantur N.O.P. goed voor elkaar. Hij liep mooi bovenin met goede impuls en aanleuning. Nummer drie Yvette Overgoor wordt steeds meer een combinatie met haar paard Flynn. Het is een paard met veel kwaliteit en uitstraling en zij toont zelfs galop in haar kür. In Grade 3 is dat niet verplicht, maar in de kür mag dat wel.”

Uitslag finale KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 2018
1. Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville N.O.P., 77.708%
2. Sanne Voets (Berghem) - Demantur N.O.P., 76.625%
3. Yvette Overgoor (Borculo)- Flynn, 73.056% 

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Foto Frank Hosmar door DigiShots

 

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek