­ Frank Schuttert winnaar Grote Prijs van Eindhoven - KNHS

Frank Schuttert winnaar Grote Prijs van Eindhoven

Geplaatst op 13 mei 2018 in Springen

Net als twee jaar geleden won Frank Schuttert twee weken na het behalen van de Nederlandse titel de driesterren VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven. Dit keer deed Frank dat met zijn kampioensmerrie Beautiful Red. Het was een Nederlands podium op het door regen geteisterde terrein aan de Karpendonkse plas met KNHS Talententeamlid Kevin Jochems op de tweede en Joy Lammers op de derde plaats.

Tien combinaties reden de barrage van de VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven. Joy Lammers ging als tweede starter lange tijd aan de leiding, maar moest vrezen voor een podiumplaats toen Kevin Jochems als achtste starter haar resultaat verbeterde.
KNHS Talententeamlid Kevin Jochems reed een vloeiende en vlotte ronde en was met Captain Cooper bijna anderhalve seconde sneller dan Lammers. Nederlands kampioen Frank Schuttert deed het gelijk daarna nog wat vlotter met zijn pas negenjarige merrie Beautiful Red. Schuttert verbeterde de tijd van Kevin Jochems.
“Ik wist dat met Leopold van Asten na mij ik er echt voor moest gaan. Ik had Kevin zien rijden dus wist hoe ik moest rijden om zijn tijd te verbeteren. Dat lukte met zeshonderdste. De Grote Prijs winnen was na onze titel in Mierlo ook echt het doel. Vorige week heeft Beautiful Red rust gehad en hier in Eindhoven heeft ze alleen op zaterdag een 1.40m gelopen. Dat doet ze dan ook heel makkelijk. We hebben ons helemaal ingezet op de Grote Prijs”, vertelt een tevreden Frank Schuttert.

Leopold van Asten verstoorde als laatste starter het feestje voor Schuttert niet na twee springfouten. Daarmee was het podium met Schuttert, Jochems en Lammers geheel oranje gekleurd.

Uitslag CSI** VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven, 1.55m
1 Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 0 – 0, 41.71 sec
2. Kevin Jochems (Sevenum), Captain Cooper (v.Namelus R), 0 – 0, 41.77 sec
3. Joy Lammers (Achel), Tara van de Broekkant (v.Tornado), 0 – 0, 43.14 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Frank Schuttert en Beautiful Red (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF